Citat:
În prealabil postat de catalin2
Gruparea fariseilor era adepta prozelitismului. Ei faceau si prozeliti. Dar ca evreii ar fi primit porunca sa raspandeasca in lume credinta nu am auzit sa scrie in Sfanta Scriptura.
|
Acesta a fost dorinta dintotdeauna a lui Dumnezeu: Numele Lui să fie conoscut de toate popoarele.
Dumnezeu a chemat poporul Sau, Israel, la aceasta misiune.
L-a chemat pe
Avraam și incbinecuvantarea care i-a dat-o, Dumnezeu nu omite sa aminteasca faptul ca "se vor binecuvânta întru tine
toate neamurile pământului".
Gen.12:3
Acelasi cuvant Dumnezeu il da si lui
Isaac si lui
Iacov. In promisiunea făcută, Dumnezeu precizeaza "
toate neamurile".
Moise este interesat de felul in care Dumnezeul lor este perceput de neamuri.
David:
Vestiti păgânilor slava Lui, spuneți la toate popoarele minunile Lui!
Solomon cand a zidit Templul:
Tu să asculți din cer, din locul sălășluirii Tale, și să-i împlinești tot lucrul pentru care străinul va striga către Tine, ca să știe toate popoarele pământului, de numele Tău și să se teamă de Tine, cum se teme poporul Tău Israel, și să știe că în numele Tău este închinat templul pe care l-am zidit eu.
Isaia:
templul Meu, locaș de rugăciune se va chema pentru toate popoarele
Evreii faceau prozeliti pentru ca stiau ca Dumnezeu i-a ales ca sa faca de cunoscut Numele Lui printre neamuri. De altfel tot din poporul evreu a facut parte si Iisus, iar Evanghelia pe care noi o propovaduim este despre Evreul Isus, care este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu. Lumina neamurilor este prin poporul evreu, oricum am da-o.
Iar ideea propovaduirii credintei in Dumnezeul adevarat
NU este aparuta pentru prima oara in Noul Testament. A fost dintotdeauna Planul lui Dumnezeu.