Sunt profesoară și locuiesc în Timișoara. În anul școlar 2013-2014 am avut de parcurs un examen esențial pentru continuarea carierei didactice.
Volumul de studiu era imens și imposibil de acoperit în timp util, indiferent de mijloacele pe care aș fi putut să le utilizez. Aflată în fața unui deznodământ amenințător ce se prefigura la orizont, și care m-ar fi adus într-o situație foarte nefavorabilă în plan profesional, în urma căreia nu aș mai fi putut preda, singura nădejde și cea mai mare mi-am pus-o în mila Domnului și a sfinților Săi.
Cu ceva vreme înainte de examen, bunăvoința Maicii Domnului mi-a scos în cale o cunoștință de la care am aflat, în cursul discuției, de Sfântul Mare Mucenic Efrem cel Nou, de mulțimea minunilor sale și de cei aflați în situații similare mie și care, alergând prin rugăciune la el, au fost în chip minunat ajutați.
Mi-am luat cartea ce cuprinde viața și acatistul Sfântului Efrem și m-am rugat cu puternică nădejde într-o posibilă minune.
Examenul a sosit și, în chip minunat, atât în privința rezultatului acestuia, cât și a unor circumstanțe concomitente în mod minunat îndeplinite, rugăciunile către Maica Domnului și Sfântul Mare Mucenic Efrem cel Nou mi-au fost ascultate și mila Domnului a rânduit ca eu să pot continua să profesez și să-mi câștig pâinea necesară traiului.
Mulțumesc Maicii Domnului și Sfântului Mare Mucenic Efrem cel Nou și mărturisesc că rugăciunea făcută cu credință către acesta săvârșește întâmplări pline de har în viața credincioșilor care-i cer ajutorul cu umilință, smerenie și dragoste. (R. M., Timișoara, 2 ianuarie 2014)
Pe toate le iconomisești pentru mântuirea și folosul nostru, Preacuvioase Părinte, și, auzind ca în treacăt de numele tău, sămânța binecuvântării cade și în sufletele noastre, aducând roadă îmbelșugată de minuni și binefaceri. Ajută-ne să vestim și altora minunile și numele tău, ca plinindu-se lucrarea lui Dumnezeu să ne facem și noi părtași dragostei tale celei veșnice.
(Sfântul Efrem cel Nou. Minuni în România, vol. II, Editura Sophia, 2013, pp. 70-71)