View Single Post
Vechi 26.01.2018, 16:19:51
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
S-au prins toti ca nu-i asa?
Cred ca te inseli, domnule Catalin.

Se prea poate sa nici nu stii tu cati crestini, DIN CELELALTE CULTE, s-au prins ca ceea ce spun penticostalii cu privire la darurile Duhului, e adevarul adevarat al Bibliei. Cei care s-au prins ca e ca penticostalii sunt cu sutele de milioane. Si ortodocsi si catolici si protestanti si neoprotestanti. Cei care s-au prins ca e ca penticostalii sunt mai multi decat toti ortodocsii la un loc.

Acesta NU e un motiv de lauda pentru penticostali, insa nici chiar asa, sa afirmi ca "nu mai e nicio sansa sa-si schimbe vreunul parerea". Multi isi schimba parerea, Catalin. Pentru ca isi dau seama ca aveau o parere gresita, dar sunt gata sa si-o alinieze la invatatura apostolica. Iar bucuria lor, cand intra in lucrarea Duhului Sfant, e minunata.
Eu m-am referit la faptul ca s-au prins ca penticostalii nu vorbesc in limbi ale popoarelor, cum spuneau la inceput si cum ai afirmat si tu. Si, pana la urma, s-au prins chiar si penticostalii, pentru ca azi nu mai sustin asta.
Legat de numarul penticostalilor, aceela sunt cifre putin spus exagerate. Acum cateva saptamani am avut curiozitatea sa verifc cati penticostali sunt in tarile in care se spunea ca au un mare procent de penticostali. In Brazilia, care era laudata, sunt mai putini penticostali decat la noi in tara. La fel si in alte tari, Australia sau tari din Africa. Doar in SUA, tara de obarsie a cultului, sunt trecuti vreo 13 milioane (probabil tot o cifra exagerata), in rest nici vorba nu doar de sute de milioane, dar cred ca abia sunt vreo cateva zeci de milioane. Tu spui si de carismatici, care raman in cultul lor, dar aia sunt cu mult mai putini decat penticostalii. Cum e si cu carismaticii din ortodoxie, sunt trecuti cativa preoi din SUA, unii fiind decedati acum.
Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Exista o singura Biserica: Biserica lui Hristos.
Exista o singura Cale de mantuire: Hristos.
Orice alta afirmatie, e una falsa.
Adevarat, asta am spus si eu. Trebuie sa fac precizarea ca e vorba de Biserica Ortodoxa pentru ca mai multe comunitati s-au autodenumit biseirici, fara sa fie. Spunea cineva ca ingerii cazuti, vazand ca nu pot dobori Biserica, asa cum a si spus Mantuitorul, au facut mai multe usi, mai multe false biserici, ca un credincios sa nu mai stie pe ce usa sa intre. Biserica a fost intotdeauna Una, chiar daca au fost tot timpul eretici si schismatici.