View Single Post
Vechi 18.01.2018, 20:03:51
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
nedumerirea vine din concluzii. tu te lupti cu catalin, e rugaciune, nu e rugaciune, dar nu e vorba de asa ceva acolo, e mult mai mult, dupa parerea mea.

eu cred ca in lupta asta, si nu ma refer la forumul asta ci istoriceste, toata lumea uita esentialul, crestinismul spune ca putem fi ca dumnezeu. in 2000 de ani biserica crestina, asa cum a evoluat, in mii de sectiuni, nu a facut decat sa spuna cum putem ajunge ca dumnezeu, descoperind si punand mereu piedici. reforma nu a facut decat sa adauge alte si alte obstacole. adevarul este ca protestantismul este mult mai putin tolerant decat bisericile imperiale. bine, mi-e destul de greu sa ma gandesc la ce se intampla prin nordul european...

ps.habar n-am evreieste, de nimerit nu nimeresc nimic, niciodata , e logica si un pic de simtire.
Asta sustine ortodoxia, indumnezeirea omului, prin har. Cu ajutorul harului primit prin Sfintele Taine. Protestantismul nu cunoaste acest lucru, nu intelege nici ce este harul. Ei spun ca e un fel de binecuvantare, noi spunem ca e o energie necreata ce izvoraste din Dumnezeu, deci e de origine divina si de aizi indumnezeirea.