View Single Post
Vechi 17.01.2018, 11:47:12
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Are extrem de mare importanta.

Uite de ce: tu, roman din casa lui Corneliu, nu stiai limba mandarina.
A venit in casa voastră apostolul Petru si a inceput sa predice.
În timpul predicării lui pline de foc, Dumnezeu te-a botezat cu Duhul Sfant si ai inceput sa vorbesti in alte limbi, adica să te rogi in chineza lui Dumnezeu.

Tu esti roman si cand te rogi in alte limbi lui Dumnezeu, nu te mai rogi tu, ci Duhul Sfant care este in tine. Aceasta este importanta rugaciunii cu duhul.
Nu prietene. Daca nu mai sunt eu cel ce se roaga, ci Duhul care este in mine, eu devin doar o papusa, papusarul fiind Duhul, iar acest lucru contravine liberului arbitru pe care Dumnezeu ni l-a dat inca de la creatie. Poate ai vrut sa spui ca Duhul se roaga impreuna cu mine, ceea ce ar fi cu totul alt ceva. La mine nu e cazul, sunt un mare pacatos si nu merit asa ceva
ps:voi va-ti creeat un Dumnezeu dupa chipul si asemanarea voastra. La iehovisti, exista un Dumnezeu caruia ii place sa i se spuna pe nume, la voi exista un Dumnezeu caruia ii place ca un om sa ii adreseze rugaciuni in alta limba decat a natiunii de care apartine

Citat:
Conteaza foarte mult.

Tu te poti ruga sincer si din toata inima.
Si poti da, in rugaciunea ta, tot ce ai mai bun.
Este o rugaciune primita de Dumnezeu.

Insa nu se poate compara cu rugaciunea in alte limbi, prin Duhul.
Acolo nu esti numai tu, care da tot ce are mai bun, e Duhul Sfant care te insufleteste si te inspira, tu te rogi prin Duhul Sfant.
E total altceva. Una e sa te rogi tu cat poti mai bine si alta e sa mijlocesti prin Duhul Sfant.

E ca diferenta intre ceea ce poate da mai bun omul credincios si ceea ce poate da mai bun Dumnezeu.
oare DE CE i-ar placea lui Dumnezeu rugaciunea mea facuta in chineza, decat rugaciunea mea facuta in limba romana, eu fiind roman? In perioada apostolica am inteles de ce a fost necesara vorbirea in limbi, dar noi romani intre romani, e necesar ca unul sa se roage in chineza, altul in persana, cu toate ca amandoua persoane se afla in aceeasi incapere?