View Single Post
Vechi 10.01.2018, 18:59:32
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Pai aia erau nespus de invidiosi ca penticostalii au depasit numeric confesiunile lor si ii denigrau din rasputeri, de ciuda.
Nu aveau cum sa fie invidiosi, pentru ca erau cand aparuse penticostalismul, deci numarul penticostalilor era foarte mic. Dar ce ne facem ca si acum aproape toate cultele au aceeasi parere despre penticostali. Ca sa nu mai vorbim de ortodocsi.
Citat:
De ce vorbele acelor protestanti ar trebui crezute?
Si de ce cele scrise de Episcopul greco-catolic ar trebui respinse?
Pentru ca istoria nu are legatura cu pareri personale, ci cu fapte reale. Ca sa sustina acele pareri erau date si niste argumente, care s-au dovedit a fi false. Tu nu faci deosebirea intre adevar si neadevar? Daca cineva spune ca Bucurestiul e in Japonia trebuie sa-l luam in seama doar pentru ca a spus si el ceva? Nu trebuie sa fie si adevarat?
Citat:
Doar pentru ca asa iti convine tie.
Placerile tale nu pot fi numite "argumentare corecta", colegu'.
Ce placeri? Sunt realitati istorice, nu poti spune ca Mihai Viteazu a fost chinez din dinastia nu stiu care, din moment ce realitatea istorica este alta, realitatea cunoscuta. Tu nu ai fost la scoala, nu ai studiat si alte materii? Istoria se bazeaza pe documente si fapte, nu pe pareri.
Citat:
Cum doresti sa iti arat eu un miracol, Catalin?
Ce fel de argument si de dovada vrei sa iti aduc?
Vrei vreun film, cumva? Vrei sa se faca vreo dezbatere televizata si cineva sa faca un show cu vorbire in alte limbi? Vrei sa-mi spui ca daca vezi un clip cu penticostali romani vorbind in japoneza, vei crede?
Cine a zis ceva de un miracol sau de a crede ceva? E vorba de realitate, de fapte reale, la fel ca la istorie. E si amuzant ca ne contrazicem pe tema asta, cand pana acum chiar tu ai sustinut cateva saptamani ca vorbirea in limbi nu e o vorbire intr-o limba straina, a unui popor. Nu despre asta ne-am contrazis pana ieri, de cateva saptamani? Tu ai afirmat ca e o minciuna ca penticostalii ar bolborosi, dar chiar tu ai sustinut asta pana acum. Adica faptul ca nu e vorba de o limba straina, a unui popor. Exact asta insemna bolborosire, chiar tu ai sustinut asta, nu e nevoie sa spuna nimeni altcineva. Daca spui ca nu e asa inseamna ca spui ca vorbirea in limbi e vorbire intr-o limba straina, asa cum scrie si in Sfanta Scriptura, la Pogorare.
Legat de faptul ca vorbirea in limbi e rugaciune, ti-am mai spus ca e un nonsens ca cineva sa fie talmaci ca sa talmaceasca in fiecare zi o rugaciune. Un crestin ar fi trebuit sa vina la biserica doar ca sa auda cum traduce talcuitorul zece Tatal nostru, patru Crezuri si alte cateva rugaciuni, de fiecare data. E comic in interpretarea asta, vezi ca totul are o logica?
Reply With Quote