View Single Post
Vechi 08.01.2018, 18:16:43
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Tu incerci sa contrazici Biblia Ortodoxa insa nu iti iese.
Biblia Ortodoxa spune ca cel care vorbeste in limbi vorbeste cu Dumnezeu.
Nu, nu spune asta, tu ai luat doar o parte dintr-un pasaj. Spune ca vorbirea este ca sa se si zideasca Biserica, adica pentru a auzi si ceilalti. De aceea spuen de talcuitor. Si spune ca daca nu exista traducator atunci cel ce vorbeste in limbi sa nu spuna cu voce tare, sa vorbeasca in gand, doar cu Dumnezeu. Sa nu spuna cu voce tare pentru ca nimeni nu intelege si nu zideste pe nimeni.
Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
De altfel, apostolul Pavel insusi, iti taie orice contrazicere atunci cand afirma ca, citez din Biblia Ortodoxa, urmatoarele:
1 Corinteni 14:14
Căci, dacă mă rog într-o limbă străină, duhul meu se roagă, dar mintea mea este neroditoare.
El insusi spune "daca ma rog in limbi". Ceea ce argumenteaza, o data in plus, ca vorbirea in limbi cu Dumnezeu, este rugaciune.
Acolo spune ca mintea nu e roditoare, deci e o rugaciune nefolositoare, in comparatie cu rugaciunea intr-o limba pe care o cunosti, la care participa si mintea. In plus, probabil acolo nu se refera la minunea vorbirii in limbi, ci la rugaciunea intr-o limba necunoscuta, ca si cum ai citi o rugaciunea intr-o alta limba (fara sa fie o harisma). Si daca se roaga cineva intr-o limba oarecare, pe care n-o cunoaste, de exemplu daca citeste, e tot o rugaciune, asta inseamna ca duhul se roaga. dar nu intelege nimic cu mintea, deci are putin folos. Dimpotriva, Sfantul Pavel spune ca nu recomanda rugaciunea in limbi straine, pentru ca mintea nu participa. Vorbirea in limbi nu e doar rugaciune, tu asta spui gresit. Ce rost ar avea sa exista un traducator daca acela doar spune o rugaciune? Te intereseaza pe tine cum se roaga ceilalti? Stie si el rugaciuni, nu-i foloseste sa-si piarda timpul sa asculte doar cum se roaga cineva. Nu-i asa?