Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional
1. Desigur, cei care se roaga in limbi sau transmit un mesaj prin vorbire in limbi, folosesc, in general, una din limbile pamantului.
2. Catalin, daca te vei gandi putin, vei realiza ca ceea ce spui este neverosimil. O limba straina este, pentru cel ce nu o cunoaste, o insiruire de sunete. Daca tu te rogi in limba tailandeza, ca tot o aminteai, pentru tine si pentru toti cei care nu cunosc tailandeza, ceea ce tu te rogi este doar o insiruire de sunete. Nu te pacali singur ca toate limbile sunt melodioase si ca tu auzind niste sunete poti deosebi daca este o limba sau nu. Exista limbi in care oamenii scot niste sunete guturale despre care in niciun caz nu ai zice ca este o limba.
Deci, omul de rand nu va sti care "insiruire de sunete" este o limba si care nu.
Daca te analizezi sincer, vei realiza ca asta este adevarul.
|
1. Da, asa scrie in Sfanta Scriptura, ca e vorba de limbile diferitelor popoare. Deci nu ceea ce pretind penticostalii.
2. La acest lucru ti-am mai raspuns odata, nu stiu de ce vrei sa repeti aceleasi lucruri de mai multe ori. O limba este formata din cuvinte, care sunt alcatuite din sunete articulate. Toate intr-o ordine, fiecare cuvant e format din aceleasi litere, intotdeauna. Deosebirea esentiala fata de ceea ce spui este ca, desi nu intelege acel om limba tailandeza, nici cei din jur, tailandezii inteleg acea limba. Exact asta scrie si in Sfanta Scriptura. "10. Sunt așa de multe feluri de limbi în lume, dar nici una din ele nu este fără înțelesul ei.
11. Deci dacă nu voi ști înțelesul cuvintelor, voi fi barbar pentru cel care vorbește, și cel care vorbește barbar pentru mine.". Fiecare limba din lume, din orice colt al lumii, are intelesul ei. Chiar daca nu inteleg limba tailandeza, aceasta are intelesul ei, un tailandez o intelege. Cei din afara unui popor erau numiti barbari in acele timpuri.