View Single Post
Vechi 02.01.2018, 23:06:30
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
De unde ai scos asta ???

Exista multe POSIBILE INTERPRETARI referitor la ce se refera:

1. Oamenii aia vorbeau intr-o limba umana straina prin har
2. Oamenii aia vorbeau o limba dar care nu era de pe pamant, dar care semana si avea logica de limba, dar care nu era inteleasa
3. Oamenii aia bolboroseau si ei ceva, "sub asistenta" Duhului
4. Oamenii aia scoteau sunete, se manifestau alfel, lucru inteles ca "limba"

A 3-a varianta pica, nebunia nu e domeniul lui Dumnezeu.
A 4-a varianta pica datorita ARGUMENTULUI TEMPORALITATII - darul asta "a aparut" exact cand Apostolii au inceput sa propovaduiasca si cand era nevoie de "limbi straine omenesti"

Nu ai de unde sa stii ce "vorbeau", ce sunete scoteau, ce onomatopee, urlete, manifestari erau acolo.

Insa pot sa iti ofer un alt argument, se numeste ARGUMENT PARALEL ISTORIC.
Istoria scrisa in afara Scripturii, NU NE OFERA ABSOLUT NICI UN FEL DE INDICIU CU PRIVIRE, nici un capat de vorba, nici o virgula de vorba cu privire la "vorbirea in limbi".

Si in plus in secolele urmatoare la fel, nu se mentioneaza nimic despre lucrul asta.

1. Interpretarea textului NU iti da voie sa "presupui" ca au fost sunete si alte manifestari
2. Istoria nu are nimic scris despre asa ceva;
3. Timp de 2000 de ani, nu s-a gasit nici unul sa "vorbeascsa in limbi"; nici 2000 de ani inainte de Hristos.
4. La sfarsitul veacuruilor, cum e scris si in Scriptura, au aparut unii care vorbesc in bolboroseli si pretind ca e ca in SCRIPTURA; surpriza: nu este, Scriptura era altceva, care dpmdv s-a pierdut si care as interpreta in sensul direct "harul daruieste comunicare altora".

5. In viata Sf. Paisie Aghioritul sunt multe cazuri in care francezi si germani veneau la el, si chiar cu Parintele Cleopa a patit asta, el vorbea in greaca si ceilalti il intelegeau "IN FRANCEZA, GERMANA, IN LIMBA PROPRIE".

Daca ati sti mistica ortodoxa, ati intelege si "vorbirea in limbi", si sensul ei, si rostul ei.

Dumnezeu este un "rational" si nu un bolborositor...

Vorbirea in limbi ca si comunicare cu "Dumnezeu" NU are sens.
Nu ai cum sa comunici si sa te rogi "ceva ce tu nu stii si nu intelegi" !!!
asta e altceva, dar noi discutam despre epistola lui pavel. cand io o dau pe interpretari de genul asta ma faceti in corpore in toate felurile. interpretarea-i interpretare, una mai novice ca a mea, alta mai savanta ca a ta...

eu cred ca nu conteaza cum suna vorbirea aia, daca exista cu adevarat este ceva intre credincios si divinitate. ceva mistic. nu stiu daca exista, as vrea sa existe, dar nu stiu...
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.