View Single Post
Vechi 29.12.2017, 19:20:25
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Ortodocsii, catolicii sau protestantii gandesc la fel cu privire la minunile "de peste gardul confesional". Le considera false. Daca, ortodox fiind, povestesti unui penticostal o vindecare facuta de nu stiu care sfant, sau mai stiu eu ce moaste, raspunsul e previzibil: si diavolul face minuni.
Daca mai multi oameni spun lucruri diferite nu inseamna ca toti au dreptate, adevarul poate fi doar unul singur. Nu exista mai multe adevaruri. Unii sustin ca Pamantul e plat, nu inseamna ca si ei au dreptate si cei ce sustin ca e rotund. Minuni sustin ca au doar catolicii si penticostalii (in afara de ortodocsi). Am scris multe despre falsele minuni de la catolici, care sunt si ele inselari de la ingerii cazuti. Minuni divine sunt doar in Biserica, adcia in Biserica Ortodoxa (Biserica Ortodoxa este un pleonasm, pentru oricum exista o singura Biserica, iar aceasta are drepta credinta, automat).
POate nu stii, dar vindecari pot face si ingerii cazuti. De fapt acestea sunt cele mai dese minuni pe care le fac acestia. Se spune ca pot vindeca boli pe care tot ei le-au produs. De exemplu cum e cazul demonizatului vindecat. La fel, orice viciu e sustinut si de ingerii cazuti.

Legat de minuni, sunt o multime de vindecari si de minuni facute in cazuri particulare. Dar exista si minuni pe care le pot vedea toti, cum e Sfanta Lumina de la Ierusalim, norul de pe Muntele Taborului la Schimbarea la Fata, intoarcerea raului Iordanului la Boboteaza, serpii de la serbarea Maicii Domnului, etc. O minune de vindecare mai speciala, pe care nu o pot face si ingerii cazuti, pentru ca nu pot crea ceva. In Rusia un copil care canta la pian si-a pierdut degetele. S-a rugat la un sfant contemporan, Sfantul Luca al Crimeei, care a trecut la Domnul acum vreo 60 de ani. I-au crescut degetele la loc.