Uite, scris de un fost PASTOR PENTICOSTAL:
http://ex-pentecostal.blogspot.ro/20...-insanity.html
https://translate.google.com/transla...-text=&act=url
Traducerea este folosind Google Translate...
Penticostalism și nebunie
Eu nu sunt expert în această problemă (eu sunt un inginer electric de profesie), dar m-am gândit puČ›in la asta.
Cred că persoanele bolnave psihice sunt atrase de penticostalism din cauza iraČ›ionalităČ›ii sale Č™i, de asemenea, pentru că penticostalismul promoveaza un comportament nebun Č™i inadecvat, cum ar fi strigătul, strigătul, alergarea, plânsul, hoppingul Č™i alte astfel de lucruri în care oamenii nebuni s-ar putea încadra în dreptul lor pentru atenČ›ie. Cred că o mare parte din predicatorii penticostali sunt Č™i ei bolnavi de sănătate mintală, având în vedere că majoritatea covârČ™itoare a acestora nu este educată Č™i că nu există cerinČ›a ca bursa riguroasă să devină un "ministru penticostal". ÎnČ›eleg că nivelul de educaČ›ie pe care îl are nu este un factor determinant al bolilor psihice Č™i că oamenii inteligenČ›i pot fi, de asemenea, bolnavi psihic; Doar vorbesc în termeni generali Č™i tendinČ›e generale.
De asemenea, cred că, pe baza studiilor mele, penticostalii Č™i mulČ›i ex-penticostali care nu au avut terapia adecvată suferă de tulburare de stres post-traumatic. VeČ›i găsi multe Penticostale care suferă de simptome de PTSD după cum urmează: ulceraČ›ii stomacale, depresie, disociere, somn tulburat, iritabilitate Č™i izbucniri, dificultăČ›i de concentrare sau amintire, hipervigilanČ›ă (cum ar fi paranoia extremă), răspunsuri exagerate de Č™oc.
Îi încurajez pe toČ›i cei interesaČ›i de PTSD să obČ›ină "The Sourcebook of Stress Disorder Post-Traumatic", de Glenn R. Schiraldi. Este disponibil pe Amazon Č™i am o copie, despre care am găsit o mare utilizare.
Problema cu miČ™carea ex-penticostală este că domeniul psihologiei nu sa concentrat încă asupra penticostalismului; cel mai apropiat material pe care îl putem folosi în această etapă a istoriei noastre este cercetarea efectuată pe culte - Č™i, da, unele biserici penticostale sunt culte. Cu toate acestea, am analizat simptomele PTSD Č™i, de asemenea, simptomele altor două tulburări care au fost utile în studiile mele: Tulburarea dezasociantă Č™i tulburarea de personalizare. PoČ›i Google oricare dintre acestea Č™i găseČ™te câteva informaČ›ii utile Č™i cred că mulČ›i dintre noi vor vedea experienČ›e paralele cu experienČ›ele noastre penticostale.
@PT - Voi nu "vorbiti in limbi" asa cum zice Scriptura.
Voi de fapt urlati, sariti, alergati, va manifestati, va impingeti, cadeti pe jos.... asta este de fapt "vorbirea voastra in limbi".
Ori asa ceva nu este in Scriptura domnule PT. Arata-mi te rog unde scrie in Scriptura despre urlaturi, sarituri, alergaturi, impingeri, caderi... si alte manifestari si exaltari de tipul asta.
Este clar ca ce vedem in filmuleltele astea si ce zic oamenii care au fost in cult este compoet inafara practicii Scripturii.