View Single Post
Vechi 29.12.2017, 10:40:08
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Protestantismul are 2 verticale mari:

1. Lipsa completa si desavarsita de experimentare reala a Duhului Sfant: experienta mistica ortodoxa ne spune clar timp de 2000 de ani ce inseamna LUCRAREA Duhului Sfant.

Intreaga lume protestanta este complet inafara experimentarii reale a comuniunii cu Duhul Sfant.

Bolborosirea, profetiile false din toate cultele protestante, toate aceste manifestari inventate pe "baze Scripturistice", fabricate in mod fals de lumea protestante pentru a avea "o bruma" de autenticitate Scripturistica sunt de la mare departare vazute de oamenii normali la cap.

Poti sa-mi spui tu cat vrei ca bolborosirea ta e vorbire in limbi: pune un copil catolic, ortodox, budist, sau oricine care nu stie despre "vorbirea in limbi" sa se uite la voi si sa spuna ce crede el despre ... limbile voastre, simplu: "sunteti nebuni, a-ti luat-o razna".

Daca eu imi pun copilul sa se uite la voi o sa ma intrebe daca sunteti bolnavi la cap... si cu adevarat copilul are o logica sanatoasa pentru ca asta este concluzia IMEDIATA, NATURATA SI RATIONALA...

Nu am vazut in Scriptura bolborosiri si nici comportamente DEVIANTE.

Scriptura militeaza complet pentru o NORMALITATE SI ECHILIBRU al omului.

Pentru o nevointa dar nu pentru deviatie si aberatie.

Pentru ca bolborosirea este deviatie si aberatie. La toate nivelele...

Hristos spune: "sa nu stie dreapta ce face stanga", "du-te la tine in camera si te roaga in ascuns"... "nu va rugati mult", "rugaciunea voastra sa fie Tatal nostru".

Adica FOARTE PE SCURT:

HRISTOS COMBATE INUTILITATEA, NONSENSUL FORMELOR FARA CONTINUT, SI PROMOVEAZA FAPTA REALA, REALISMUL MAXIM SI FUNCTIONALISMUL !!!

"fii cu mintea pe umeri, ancorata in realitate, SI NU FA LUCRURI FARA SENS PENTRU CA NU AU SENS", asta ne zice Hristos.

Nu am vazut nici un Apostol mergand in fata lui Hristos sa inceapa sa bolboroseasca... comunicarea se facea altfel... insa in momentul in care "neamurile" au inceput sa apara pentru ca in Ierusalim erau si alte neamuri, greci, evident, a aparut nevoia de a COMUNICA si nu de a BOLBOROSI.

Daca s-ar fi practicat in primele veacuri crestine bolborosirea cu siguranta am fi avut multe scrieri de tipul "bolborositorii", pentru ca asa cum eu contest lucrul asta pentru ca este o aberatie, cu siguranta in istoria asta de 2000 de ani s-ar mai fi gasit si altii sa vada un evident.

Sunt tare tare curios care a fost primul bolborositor si care a fost logica lui... pe modelul protestant de creare de senzational a inceput si el sa "vorbeasca in limbi" sub "asistenta Duhului"... si altii l-au crezut.

https://www.crestinortodox.ro/secte-...tal-72856.html

"In 1901 Carol Parham, pastor baptist din Kansas sustine ca asupra sa si a unui grup de 13 persoane s-a pogorat Duhul Sfant si au inceput sa vorbeasca in limbi."

A cam intarziat Duhul vreo 1900 de ani pana sa revina la limbile straine...

Serios????????

Domnule, pari totusi putin cu capul pe umeri sa-ti dai seama ca miroase de la departare a tipar standard de formare de cult.

Hai sa iti mai dau 3+ "evenimente" si culte care au aparut la fel:

Cultul Advent : cand asupra fondatoarei Hellen White s-a "pogorat Duhul" cu viziunile lui....
Cultul Mormon : cand ingerul Moroni a daruit noile carti sfinte
Cultul Musulman : cand ingerul Gabriel l-a invatat pe Mahomed cele sfinte...
Budismul : "revelatia" budista miroase de departe a inselare demonica, mistica ortodoxa recunoaste de departe asemenea aberatii de "iluminari dracesti"...

Pentru Dumnezeu, tu iti dai seama de ridicolul in care te scalzi, incepand de la fundatie ??? Nu iti miroase de la o posta a ridicol, confectie din aia draceasca?

Surpriza, toti sunt inselati numai penticostalii nu :) ?

2. Lucrarea pe principii DEMONICE: "SOLA" - Adica Eu, adica propria mea vointa... rupta de vointa lui Dumnezeu.

Protestantismul duce la un nivel maxim manipularea demonica si otravirea d catre diavol a principiilor crestine.

Demonul a facut 2 manevre mari:
* fa-ti crestinismul tau propriu, si NU ASCULTA de restul; iti este suficienta cartea, pe care in propria ta credulitate crezi ca poti sa o intelegi
* cultiva-ti EGO-ul, pana va fi in totalitate DEMONIC

Asa cum DEMONII NU SE MAI POT INTOARCE, pentru ca si-au desavarsit caderea, la fel si protestantii, isi cultiva ego-ul pana ajung la asemanarea diavolilor...