Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional
Inseamna ca e prostovan rau, dupa cate mi-l descrii tu pe aici si dupa cum am si eu impresia. Cam degeaba titlurile alea academice. Nu stie aproape nimic, saracu' 
|
Nici protestantii din Romania sau tarile majoritar ortodoxe nu stiu prea multe despre ortodoxie, cu atat mai mult cineva care traieste intr-o tara unde nu prea sunt ortodocsi. Eu cred ca acesti teologi din vest nu stiu aproape nimic despre ortodoxie, doar 2-3 notiuni generale (in cazul fericit in care au auzit ca exista si ortodoxia).
Citat:
Si el nu zice ca nu exista minuni in prostentantism. Asa vrei tu sa citesti, pentru ca ai niste ochelari mai speciali.
Omul spune, bazat de felul lui, ca nu exista minuni NICAIERI. Ca minunile au incetat. Si cu asta basta. Peste tot in crestinism. Dar, da, el e onest in felul lui. Si ar trebui sa fii si tu.
|
Eu am inteles ce spui tu ca ar spune el. Eu am vazut ce spune doar de penticostali, tu ai spus ca el ar crede si asta. Eu am scris ca el vede ca nu-s minuni la protestanti (ca la penticostali spune ca nu-s divine) si spune ca nu mai exista azi. Fiecare cauta o justificare la ceea ce crede, doar n-o sa spuna ca la altii sunt minuni si la ei nu, ca e un cult gresit. Dar si noi spunem ca vorbirea in limbi a fost doar la inceput, asa cum spunea si Sf. Ioan Gura de Aur.
Citat:
Nu am spus nicaieri asa ceva.
Opinia mea este urmatoarea: Lumea crestina se imparte in trei mari parti: catolicismul, protestantismul si ortodoxia. In general persoanele marginite, dar si unii mai destupati la cap, au o parere buna despre secta lor si o parere proasta despre celelalte doua.
Cei un pic mai obiectivi, mai moderati, vad punctele forte si punctele slabe din comunitatile lor si la fel, din celelalte doua. Despre vorbirea in limbi contemporana au o parere buna cei care o practica.
Dintre cei care nu o practica, unii au o pare proasta iar altii se abtin.
Asta e parerea mea, te rog nu mai imi deforma afirmatiile!
|
Tu-i faci marginiti acum nu doar pe ortodocsii obisnuiti, dar si pe ierarhii Bisericii. Nu ai citit pe forum ca a fost un Sinod in Creta si au fost disensiuni pentru ca au fost voci care au spus ca cei ce au semnat ar fi spus ca si celelalte culte sunt biserici, iar cei ce au fost acolo au dezmintit. Deci in mod oficial celelalte culte nu sunt recunoscute ca fiind biserici crestine de Biserica Ortodoxa. Tu ai scris acolo conceptia pe care o au ecumenistii, dar asta e o conceptie protestanta, nu are treaba cu ortodoxia. Nimeni nu se gandea in trecut ca si arienii, nestorienii sau sutele de erezii ar fi biserici sau la fle ca Biserica. Era o singura Biserica. Asta cu mai multe grupuri si diferente de opinii e de la protestanti, orice ortodox normal la cap crede ce spune in Crez, o singura Biserica, Biserica Ortodoxa. ca mai sunt si ecumenisti infleuntati de aceste idei protestante e altceva. Legat de penticostali, eu am spus ca resping asa ceva celelalte culte, nu ce parere are cate un credincios oarecare.