View Single Post
Vechi 27.12.2017, 17:12:14
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Aici spune, foarte clar daca ne uitam si la pasajele celelalte din capitol, ca cel ce se roaga intr-o limba straina nu se poate ruga si cu mintea, pentru ca nu intelege acea limba.
Corect.
Acesta este un foarte bun inceput.
Un adevar fundamental: credinciosul se poate ruga in alte limbi, adică vorbeste cu Dumnezeu intr-o limba pe care el nu o intelege

Citat:
Intalnim, in schimb, astfel de manifestari in cazul religiilor pagane sau in manifestari numite paranormale. Cei care intra in transa dupa invocarea zeului sau spiritului sau care sunt hipnotizati au aceleasi manifestari.
Corect.
Dar aceste aspecte nu au legatura cu darul Duhului Sfant vorbirea in limbi, subiectul acestui topic.
Citat:
E corect ce zice acel protestant, in crestinism minunile nu se petrec prin pierderea cunostintei, prin intrarea in transa. Astfel de manifestari au loc doar in afara crestinismului, e o manifestare a actiunii ingerilor cazuti, care pot actiuna asupra unui om temporar sau un timp indelungat. O actiune in timp indelungat este prezenta la cei demonizati.
Asolut corect. Dar asa ceva nu se intalneste in sanul crestinismului, in general, cu atat mai putin in cazul miscarii penticostale in care este manifestata lucrarea curata a Duhului Sfant.

Citat:
Poate nu intamplator miscarea carismatica a prins cel mai bine la catolici. Si sfintii lor au aceste stari de extaz, se spune ca Padre Pio isi pierdea cunostinta si in biserica, cazand in transa.
O, nu trebuie sa faci aceasta confuzie.
Exista manifestari supranaturale si atunci cand Duhul Sfant vine si lucreaza asupra credinciosilor adevarati. A venit si la Daniel, omul lui Dumnezeu din vechime. Si el marturiseste asa:
Daniel 10:8
Atunci eu am rămas singur și am văzut această mare vedenie și n-a rămas în mine putere, fața mea și-a schimbat înfățișarea, stricându-se, și nu mai aveam vlagă.
Daca aceasta scena s-ar petrece astazi sub ochii nostri, multi habarnisti care comenteaza pe aici insa nu vor nici sa cerceteze Scripturile si nici sa experimenteze puterea lui Dumnezeu, ar izbucni: "Uite-l pe Daniel cum i s-a slutit fata si a cazut la pamant. Parca e in transa. Sigur e kundalini in actiune, samanismul a pus gheara pe el, blablabla..."

Pentru cei neavizati e foarte lesne sa faca niste confuzii grave si sa afirme ca lucrarea Duhului e a satanei. Sau invers. Ei si despre Isus spuneau ca are drac. Ce e de mirare ca spun astazi la fel despre urmasii Lui?