Citat:
În prealabil postat de Ali Baba
nu mai, antonescu a inscenat asa zisa rebeliune ca sa poata da vina pe ei. nu stiu ce ai citit si unde, tu crezi ca legionarii stateau sa darame sinagogi cand ei erau impuscati de armata pe strazi? horia sima nu a stiut de intelegerea dintre antonescu si hitler, a aflat chiar in prima zi a evenimentelor cand a mers la legatia germana, imediat a dat ordin de parasire a institutiilor, nemtii i-au pus la dispozitie mijloacele ca sa fuga si i-au spus ca antonescu o sa traga in tot ce misca.
am impresia ca esti un simpatizant al lui antonescu. omu a fost un criminal. din punctul meu de vedere ceausescu e mai demn de stima decat el cu mult, chiar si in moarte a fost mai demn nea nicu, canta internationala cand au inceput aia sa traga.
|
Nu sunt simpatizant nici al lui Antonescu, nici al legionarilor. Ceea ce spui nu are niciun sens, lipsea motivul unei astfel de actiuni. daca legionarii au fost pasnici de ce trebuia sa insceneze ceva Antonescu? Nemtii erau de acord, legionarii plecau pasnic de la putere, care ar fi sensul ca Antonescu sa insceneze o rebeliune? Tot Antonescu ii chemase pe legionari la putere, pentru ca nu avea alta sustinere politica. E evident ca astia s-au suparat ca au fost scosi de la putere si s-au revoltat, nici macar nu avem ce contesta.