View Single Post
Vechi 17.10.2006, 15:01:51
Va_iubesc Va_iubesc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Multumesc, Irina. Da, daca le voi pune o inregistrare, va fi pe un ecran de proiectie cu ajutorul video-proiectorului, voi reduce sonorul si voi face traducerea celor zise de Preoti. Eu ma intreb ce v-a marcat pe voi mai mult si credeti ca i-ar ajuta si pe ei sa inteleaga mai bine Ortodoxia. Deci daca puteti sa-mi spuneti mai exact ce filmulet sa le pun. Ar mai fi posibilitatea sa le pun un filmulet cu un pelerinaj la Ierusalim (dureaza cam o ora), in care e inclusa si o parte cu Lumina Sfanta, si se vede ca Bisericile sunt ortodoxe, ca slujbele sunt ortodoxe, etc. Daca aveti alte idei, spre exemplu sa le vorbesc despre ceva, va rog sa-mi spuneti.

Legat de raspunsul Mariei, nu prea sunt de acord. Acesti oameni chiar sunt interesati de Ortodoxie, fiindca vad carentele si neimplinirea din catolicism si protestantism. Poate tu ai avut contacte cu alte confesiuni, dar cei pe care i-ai intalnit nu erau practicanti si in cautare. Acestia sunt. Daca vin sa petreaca o zi intreaga cu ortodocsii, eu cred ca nu fac asta ca sa afle despre diferite popoare, ci sa vada ce e Ortodoxia. Au mai venit o data la Sf. Liturghie. In bisericile lor, se sta jos si se ridica numai la anumite momente. Vazandu-i pe ortodocsi in picioare, desi li s-au pus si scaune la dispozitie, au ramas si ei in picioare la toata slujba. In plus au rezistat pana la sfarsit, desi dureaza mai mult decat dublu fata de slujba lor.

Poate va mai ganditi la ce as putea face. Daca e interesant, pot sa discut cu Preotul sa marim la vreo 2 ore partea asta. Numai ca nu trebuie nici sa se plictiseasca. Sa fie succint, la obiect, dinamic.

Domnul sa puna in gandurile voastre ceva de folos!
Elena
Reply With Quote