View Single Post
Vechi 21.10.2017, 17:02:19
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bucuriepedrum Vezi mesajul
Subscriu. Totuși, nu mă pot stăpâni să nu mă înfior. Eu m-am născut după revoluție, la șase ani după (ca să fiu precisă), și cu toate astea conștientizez inegalitățile la care faceți referire. Cum pot cei de mai sus, care precis au peste anii mei - iar unii poate chiar și-au trăit adolescența/tinerețea în comunism - să nu realizeze asta?
daca ar avea peste 50, cum am eu, ar sti din proprie experienta cum arata societatea romaneasca inainte de 89. de exemplu scriitorii beneficiau de "case de creatie" la munte si la mare, chiar in propriile orase uneori, de restaurante, de o gramada de alte avantaje. la un moment dat se discuta de cati bani a luat ion baiesu pentru "presul", suma era exorbitanta. asta ca sa fac o legatura cu intelectualii romani postdecembristi. romania a fost mereu o societate inegala si, dupa parerea mea, vina apartine exact acestei intelectualitati de care vorbim, care intotdeauna s-a separat de restul poporului. de aceea subiectul celuilalt topic nu trebuie acuzat, este printre putinii care se considera parte din bobor...
Reply With Quote