View Single Post
  #273  
Vechi 17.10.2017, 16:36:17
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.330
Implicit

În discursul principal adresat participanților la conferința despre Cercul Arctic din Reykjavik, Islanda, Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, a propus „o nouă deliberare cu privire la soarta pământului”.
Conferința din 13-15 octombrie, care a atras mai mult de 2000 de participanți din 50 de țări, a reunit lideri religioși, oameni de știință, reprezentanți ai guvernelor, susținători, și indigeni pentru cea mai mare întrunire anuală internațională centrată pe viitorul zonei arctice.
În discursul său, Patriarhul Ecumenic a amintit de vremea în care oamenii religioși erau relativ indiferenți și uneori chiar ostili față de știință. „Astăzi, cu toate că unele dintre aceste conexiuni au devenit mai perceptibile și mai concrete, nu există un lider religios în lume care să nu fie într-un fel sau altul preocupat de provocările reprezentate de poluare și schimbările climatice”, a spus Sanctitatea Sa.
Citiți textul integral al discursului Sanctității Sale Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, rostit la conferința Cercul Arctic din Reykjavik, Islanda:
Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu – Discurs la Conferința pentru Cercul Arctic (Reykjavik, Islanda, 13 octombrie 2017)
Este o onoare să mă adresez întâlnirii Cercul Arctic la invitația plină de bunăvoință a organizatorilor, în special a președintelui fondator și fost președinte al Islandei, Excelența Sa Olafur Ragnar Grimsson. În plus, este un privilegiu pentru mine să fiu alături de voi în acest centru remarcabil de conferințe pentru o deliberare proaspătă asupra sorții pământului. În multe privințe, atât simbolice cât și substanțiale, această parte a lumii reprezintă și reflectă însuși nucleul modului în care abordăm și ne referim la schimbările climatice globale.
Nu numai pentru că pericolul unei catastrofe ecologice care poate fi evitată este astăzi mai acut și mai actual decât oricând, ci și pentru că ne aflăm într-o regiune a cărei frumusețe minunată dar fragilă este o inspirație imediată, dar și un avertisment pentru oricine se îngrijește de viitorul planetei noastre.
Desigur, v-ați putea întreba de ce un conducător de biserică se adresează unei organizații laice. Au trecut peste două decenii de când am început să convocăm simpozioane despre religie, știință și mediu, cu un accent special pe apele pământului. În primele zile ale efortului nostru, mulți oameni au fost contrariați de legăturile pe care am încercat să le stabilim. Într-adevăr, oamenii religioși au fost relativ indiferenți și uneori chiar ostili față de știință; și mulți oameni de știință și ecologiști puteau vedea o relație mică între lumile lor și lumea credinței și spiritualității.
Astăzi, cu toate că unele dintre aceste conexiuni au devenit mai perceptibile și mai concrete, nu există un lider religios în lume care să nu fie într-un fel sau altul preocupat de provocările reprezentate de poluare și schimbările climatice. În acest moment, tot mai mulți oameni recunosc că atât conștiința religioasă cât și știința mediului se preocupă de întrebările finale – cu felul în care ne modelăm destinul omenirii, al planetei și al întregii creații.

《 VA URMA 》
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote