View Single Post
Vechi 15.10.2017, 00:25:01
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

V-am auzit odată spunând, a început ea, că vă bucurați mereu să auziți povești despre soți ideali, pe care să puteți să le folosiți ulterior ca referință. Așa că m-am gândit că trebuie să vă povestesc despre Mark. Cred că este un soț absolut minunat și am să vă spun și de ce.
Încă de când eram în școala primară, picioarele mele au fost întotdeauna subiect de ironie. Cum puteți vedea, arată ca niște bușteni”, spuse ea, ridicându-se în picioare. Chiar așa era. Te-ai fi așteptat să fie câtuși de puțin jenată să vorbească într-un asemenea fel despre sine. Dar o făcea atât de natural! Îmi amintesc că am admirat în acel moment modul ei cumpănit de a vorbi și mi-am zis în sinea mea: „Asta da femeie!” .
Știți și dumneavoastră cum sunt copiii, spuse ea așezându-se pentru a-și continua povestea, câteodată pot fi foarte cruzi. Îmi aduc aminte nopți la rând când adormeam plângând. Când m-am făcut mai mare, am început să râd împreună cu ei, ca să pară că nu mă afectează. Mai târziu, am început să ies la întâlniri cu unii dintre băieți, dar niciodată de mai multe ori cu același băiat, vă închipuiți de ce...
Când am început facultatea, l-am întâlnit pe Mark. Mi-a plăcut încă de la început. Mă simțeam atăt de confortabil cu el. Apoi, când mi-am dat seama că el chiar vroia să încerce o relație serioasă, nu mi-a venit să cred! Nu a spus niciodată nimic referitor la picioarele mele. Însă mai târziu am făcut-o eu, știți cum fac fetele, caută mereu confirmarea. Atunci mi-a luat mâinile într-ale sale și mi-a spus: „Nu vreau să te mai consumi niciodată din cauza asta. Eu te iubesc exact așa cum ești . Dumnezeu ți-a dat picioare puternice și sănătoase, iar mie îmi dau o senzație de echilibru, de siguranță, și asta îmi place”. Știți cum am reacționat? Am izbucnit în plâns!
O săptămână mai târziu, continuă ea, m-a dus să îi cunosc părinții, iar când am văzut-o pe mama lui, am vrut să plâng din nou. Era invalidă. Purta un fel de proteză și mergea șchiopătând. M-am uitat la el și el la mine, și l-am iubit în momentul acela mai mult decât a mai iubit cineva, vreodată.
Asta se întâmpla acum treisprezece ani, încheie ea, și acum pot să râd sincer de picioarele mele. Acum înțelegeți de ce zic că e un soț minunat? Nu e nimic ce n-aș face pentru el!
Vor fi în stare de orice pentru tine
Filip, nu cred că exagera spunând asta și sunt sigur că înțelegi de ce. Pentru că așa le-a făcut Dumnezeu pe femei. Vor fi în stare de orice pentru tine, dacă reușești să le liniștești în ceea ce privește micile lor defecte, să pui accent pe calitățile lor și să avansezi cu acea atitudine care pare să spună „îmi placi cu totul și iubesc exact îmbinarea de defecte, calități și trăsături care formează persoana ta!”. Asta e ceea ce psihologii numesc acceptare, și o vei găsi ca stâlp de bază într-o căsnicie solidă.
Nu contează că e vorba despre picioare groase, un nas „din familie” sau orice alt defect fizic nesemnificativ. Dacă vrei să te impui ca bărbatul de care vorbeam în scrisoarea trecută, ai face bine să te educi în arta de a fi bun, de a fi blând.
Folosesc termenul de educație, pentru că cei mai mulți dintre noi au tendința naturală de a fi egocentriști. Nu contează că ne explicăm acest fapt ca fiind un instinct de prezervare sau o influență exterioară sau orice altceva, cel mai important este să-l conștientizăm. La fel de discutabilă este și diferența dintre bărbați și femei, în această privință, însă, personal, din câte am învățat din căsnicia mea și din altele, există puține întrebări mai importante decât aceasta: „Sunt oare dispus să-mi educ firea egocentristă, pentru a ajunge la punctul în care îmi pasă sincer de ce simte cel de lângă mine? ”
Și mai este un lucru despre soția ta, de care poți fi sigur: ca toate celelalte femei, are în sinea ei acel ceva ce reacționează necondiționat la bunătate. Descurcă-te cu blândețe.
( Charlie W. Shedd , Scrisori către Filip, Editura Bizantină, București, 2011)