Subiect: HAOSUL
View Single Post
Vechi 18.03.2008, 21:10:04
razvanm razvanm is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.03.2008
Implicit

Citand Costel
Citat:
In zilele nostre sunt oferite posibilitati de satisfacere a unor nevoi de prisos sau a unor nevoi imaginate. Asa ca omul nu se mai opreste la acoperirea nevoilor lui de baza, ci considera nevoi de baza toate nevoile pe care si le poate acoperi. Omul atunci cand intra in cele nepatrunse fara cunoasterea ratiunilor lor este firesc sa nu le poata directiona spre bunul lor scop final, rezultand de aici pericole imense.
Frate Costel,
Pare-mi-se ca ai multa, multa dreptate.
Sa iau si sa incerc si sa explic logic, asa cum se cade acestui secol lipsit aproape in intregime de credinta.
Anul trecut, la materia "Economie Politica" (am uitat sa precizez ca sunt student la FSEAP (Fac. de Stiinte Economice si Administratie Publica a Univ. "Stefan cel Mare" Suceava), am invatat ca pentru a-si spori volumul vanzarilor proprietarii afacerilor apeleaza la marketing, un talmes-balmes mai mult sau mai putin mincinos cu care incearca sa le vanda clientilor tot mai multe din produsele lor spre a-si spori vanzarile (inchinare deci la idolul ban - euro sau dolar sau ce-o mai fi el...) . Pe de alta parte noii veniti pe taramul afacerilor, poate si cu produse noi, care n-au mai existat pana atunci pe piata si de care e posibil ca bietii consumatori nici sa n-aiba nevoie, promoveaza un marketing agresiv in scopul de a-si forma un segment de piata stabil ca vanzari. Toti acestia (atat "business-menii versati, cat si incepatorii intr-ale afacerilor) reusesc sa-l bulverseze de-a binelea pe client si sa-i imparta atentia (si deci mintea) intr-o suta sau o mie de locuri (sau mai multe), fiecare loc corespunzand unui produs cu al carui marketing agresiv s-a intalnit deja sau unui produs pe care ca poate, el, "maria sa" clientul l-a si folosit de una sau mai multe ori.
Cu mintea atat de imprastiata, fixata pe multitudinea exagerata de sortimente de produse existente, unde sa mai ramana loc, Costel, macar unui coltisor in creierul acestor adevarati sclavi ai consumului, care suntem noi - eu, tu si altii - dedicat in mod special credintei si comunicarii cu Mantuitorul si Domnul nostru Iisus Hristos prin rugaciune si meditatie.

Domnul sa ne ajute sa putem trece prin astfel de vremuri, Costel.
.................................................. .................................................. .........
Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu,miluieste-ne pe noi, pacatosii!
Reply With Quote