Citat:
În prealabil postat de gpalama
Nu va faceti iluzii ca Impartasirea va scoate pe cineva dintr-o stare duhovniceasca jalnica sau ca eate un surogat pentru o viata duhovniceasca reala, sau ca daca te-ai kmpartasit brusc nivelul tau duhovnicesc este maxim.
Eu vad ca ordine fireasca a lucrurilor o viata duhovniceasca reala peste care asezi impartasirea corect si nu amagiri cu impartasiri regulate care evident te pozitioneaza in lumea celor "drepti" dar care sunt usor pe langa realitatea duhovniceasca insa ei cred in baza "impartasirii" ca ei sunt intr-o stare exceptionala. Doat s-au impartasit si sunt cei mai mari...
Asa cum nici eu nu-mi fac iluzii ca fara impartasire poti intra in imparatia lui Dumnezeu; sau ca nu este cu adevarat de ajutor pe calea duhovniceasca si cu multe multe alte binefaceri.
In fond doar asta zice si Biseica, pune canon omului si pentru iertare de pacate dar si pentru a intra pe cale duhovniceasca dreapta si abia apoi se impartaseste cel care a pacatuit sau a fost despartit de Biserica.
|
Bine ce zici tu aici, dar discutia de mai devreme era alta..si nu te mai lamenta ca esti persecutat, neinteles...