Citat:
În prealabil postat de catalin2
Era o ironie, cea cu preotii de la tara, am scris asa ca sa vezi ca nu are importanta daca 1-2 preoti spun altceva decat practica Bisericii.
|
Nu spun, ci așa au rânduiala, vorbim de realitate, nu de șabloane. Nu sunt 1-2, dar dacă asta te satisface pe tine tu poți crede în continuare că sunt doar o excepție.
Citat:
Mi-ai spus si de calugarii de la Athos, dar am gasit ca nu era asa, in legatura cu sfintirea icoanelor.
|
Ți-am spus ținând cont de ceea ce mi s-a relatat, nu ținând cont de articole de pe internet. Evident, nu sesizezi diferența.
Citat:
Din cate imi aduc aminte am mai cautat odata ce spun cei de la Essex si nu era nimic diferit.
|
..:)) Eu vorbesc de rânduiala de acolo, nu din articole de pe net. Uite și articole de pe net, "ecumenistul cu idei protestante", din nou, îți zdruncină ideile fixe:
"
Știu că sunt oameni care se împărtășesc zilnic. Și chiar și Părintele Sofronie, când îl întrebau oamenii: “Ce sunteți voi, călugării, ce faceți? Ce vreți voi, de ce deveniți călugări?”, Părintele Sofronie le spunea, le explica în cuvinte ca acestea: “Noi am vrea, dacă am putea, să începem fiecare zi cu Sfânta Liturghie.” Dar cum știți, Înalt Preasfințite, la noi o Sfântă Liturghie nu înseamnă doar o slujba la care zicem “Amin,” “Doamne miluiește!”
La noi toți se împărtășeau, în principiu, la fiecare Liturghie. Aveam Liturghia de trei ori pe săptămână, de trei ori ne împărtășeam; aveam de patru ori, mai toți se împărtășeau de patru ori.
Nu puteam mai des, dar dacă ar fi fost zilnic, ne-am fi împărtășit ca în Săptămâna Luminată, când toți ne împărtășim zilnic." (Pr. Rafail Noica)
Citat:
Daca tot ai amintit de Anglia, sa ne uitam cine e episcop in Anglia al Patriarhiei Ecumenice, IPS Ware, care sustine mai multe lucruri gresite (evolutionismul, cocneptii ecumeniste clare, etc.)
|
Rânduiala de la Essex a fost lasată de părintele Sofronie.
Citat:
Eu spuneam de preotul din Portugalia, doar unul e.
|
Și eu ți-am dat un interviu cu un alt părinte, din Sf. Munte, care împărtășește aceleași idei. Asta ca să vezi că părintele Pruteanu nu este singurul, dar ție îți place să refuzi orice că exită altceva decât ceea ce se încadrează în șabloanele tale.