View Single Post
Vechi 06.10.2017, 16:29:40
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Asta e si diferenta fata de ce spun protestantii, care spun ca doar Domnul face minuni, dar fara intermediari (adica sfinti, sfinte moaste, sfinte icoane, etc.) Din cate inteleg asta spune si parintele Pruteanu, in intelegerea aceasta de tip protestant.
Eu am spus clar că prin mijlocirea sfântului din icoană și pentru rugăciunile lui...

Citat:
La fel, toate icoanele sunt sfinte, pot face si minuni celui ce se roaga, dar icoanele facatoare de minuni sunt mult mai "puternice", ca sa zic asa.
Ai un aparat de măsurare a "puterii" icoanelor și noi nu știm de el?
Nu realizezi că ai intrat în sfera percepției magice?

Citat:
Cum e si cu rugaciunea, fiecare rugaciune e ascultata, dar rugaciunea dreptului (sau sfantului) e mai puternica. De aceea exista icoane facatoare de minuni, nu ceea ce spune parintele Pruteanu.
...:)) Exemplu ca nuca-n perete. În icoana Sf. Nicolae e același sfânt, nu unul facător și unul nefăcător de minuni. Pe când rugăciunea vine de la persoane diferite și aici poți avea dreptate.

Citat:
Aici e corect cum spui, asta am spus si eu. Doar ca eu inteleg ca parintele Pruteanu spune altceva, ca apa e sfintita sau nu, in functie de credinta cuiva.
Nimic nou că tu înțelegi altceva. În slujba de binecuvântare a casei nu e musai să sfințească preotul apa pe loc, poate veni cu agheasmă și stropească direct casa, de exemplu la Bobotează.
Reply With Quote