View Single Post
Vechi 04.10.2017, 22:53:18
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Mi-ai scris o multime de mesaje, nu stiu daca o sa am timp sa raspund la celelalte mesaje.

Atunci nu te mai băga ca musca-n lapte într-o discuție fără înțelegi contextul în care am făcut anumite afirmații.

Citat:
Mai ales ca imi spui aceleasi lucruri, desi ti-am scris de zeci de ori raspunsul. Eu spus ce spune si Biserica, tu spui ca Biserica se insala, la fel ca si alte dati.
Să vedem unde am spus. Iarăși faci afirmații gratuite.

Citat:
Sfinteste Biserica icoanele? Da sau nu?
Da, Biserica sfințește icoane de aproximativ 350 de ani.

Citat:
Tu nu esti de acord cu ce face Biserica, asa cum ai mentionat.
Nu am spus că nu sunt de acord, am adus argumente la afirmațiile grauite făcute de de tine și Flying la adresa părintelui Pruteanu când am adus în discuție acel articol.

Citat:
Ce este o icoana? Cine stabileste ce e o icoana, credinciosul? Din ce spui tu asta reiese.
Greșit, am spus că cei cei comercializează icoanele (pangarele bisericești) să nu mai pună în vânzare reprezentări necanonice, dar "sfințite".

Citat:
Daca cineva face un desen si spune ca e o icoana este chiar icoana? Legat de continuarea mesajului, ti-am scris de atatea ori despre sfintirea raclei cu sfintele moaste, dar tu nu intelegi nimic (la fel ca cei din grupul tau). De ce se sfinteste racla?
Nu am studiat acest aspect.

Citat:
Asadar, normal e ca preotul sa vada icoana si, cu aceasta ocazie o si sfinteste.
Deci, să înțeleg că o icoană (canonică) nesfințită de preot prin stropiea cu agheasmă în urma unei slujbe, nu este icoană?

Citat:
Daca sfinteste o pictura laica nu devine icoana.
Bravo! De acord cu tine.

Citat:
Pana si parintele Pruteanu e de acord cu sfintirea icoanelor, numai tu te-ai contrazis zile intregi, pretinzand si ca tu ai renunta de fiecare data. Dupa cum ai vazut, peste tot se sfintesc icoanele si tu imi spui mie ca eu sunt pe o cale gresita.
Aha, păi eu ți-am pus în față poziția părintelui Pruteanu, să înțeleg că nu mai e ecumenist cu idei protestante? Dacă numai eu intru în această categorie nu este nicio problemă. :))

Nu ți-am spus că e o cale greșită, ci că această practică nu are rădăcini în Tradiția Bisericii și că sunt preoți și locuri unde nu se practică sfințirea icoanelor. În schimb tu ai caterisi toți preoții care nu sfinșesc icoane.

Last edited by simpllu; 04.10.2017 at 23:16:49.
Reply With Quote