Citat:
În prealabil postat de gpalama
Intrebarea asta este absolut irelevanta. Da ma impartasesc, restul tine de viata mea privata.
Faptul ca ma impartasesc poate sa nu aiba nici o semnificatie daca sufletul meu nu simte nimic asa cum se intampla la majoritatea crestinilor.
Si este usor provocatoare pentru ca dpmdv arata de fapt o neintelegere a tainelor si descoperirilor pe care le face harul in Impartasire dar si in rugaciune.
Harul lucreaza altfel in Impartasire si altfel in rugaciune, este simtit altfel si descopera sufletului cu totul alte lucruri.
Nu ma pot impartasi zilnic de asta nu pot vorbi despre ce inseamna asta.
Insa ma pot ruga zilnic. Si rugaciunea este o cale mare. Si aduce, la fel ca si Impartasirea pe Dumnezeu.
Si sfintii au urmat calea rugaciunii. Si de fapt asta este calea corecta, pentru ca de fapt noi urmam o experienta, si nu urmam un punct izolat in timp, in fiecare zi in care ne impartasim si apoi s-a terminat.
Exact cum ma intrebati voi pe mine daca eu ma impartasesc, si eu va intreb pe voi: va rugati in fiecare zi? Daca da, este o rugaciune rodnica in vreun fel?
Pentru ca voi va orientati spre un punct, si nu spre o traire continua a harului prin rugaciune.
|
nu simti nimic atunci cand te impartasesti su Sfintele Taine, pentru ca nu crezi si nici nu il iubesti pe Dumnezeu. Cand saruti o fata pe care o iubesti, nu ai cum sa nu simti nimic. Cand saruti o fata pe care nu o iubesti, intradevar, nu simti nimic.
ps: si budistii se roaga, poate chiar mai mult decat o fac multi dintre noi, dar la ce folosc rugaciunile lor?