Citat:
În prealabil postat de catalin2
Acelea sunt note de subsol, chiar acum am citit in viata Sfantului Nicodim Aghioritul ca acele comentarii au fost facute de domnia sa.
|
Si deci sunt demne de ignorat. Nu o fi si el un ecumenist vandut?
Da, super, avem o inovatie in contradictie cu invatatura unui Sinod Ecumenic.
Deci, e ortodoxa. Logic.
Citat:
Mai scrie ca nu se sfintesc nici vasele folosite in slujbele bisericii, dar azi se sfintesc acestea. Nu stiu daca asa era in acea perioada si nu se sfinteau sau parintii colivari exagereau, cum s-a intamplat si cu alte subiecte. Oricum, cei de azi ar fi trebuit sa stie toate astea, ei nu inteleg ca tot timpul practicile Bisericii au fost imbunatatite, cele ce nu tineau de invatatura Bisericii.
|
Sigur, Parintii de la Sinodul Ecumenic erau in deriva, noroc ca am indreptat noi lucrurile 1000 ani mai tarziu.
Citat:
De exemplu, mai scrie ca in vremea Sinodului VII crucea se facea cu un singur deget, de obicei pe frunte doar.
|
Aha, si uite cum am schimbat noi un obicei nociv cu unul bun..nu?
Sau se cheama upgrade, ca am trecut de la 1 deget la 3?
Citat:
Cel mai bun argument este ca si raclele cu sfinte moaste sunt sfintite, desi sfintele moaste sunt deja sfinte: http://basilica.ro/patriarhul-romani...ii-celei-mari/
Citez ce spune Patriarhul despre sfintirea caselor: "SfinÈirea casele este un semn de bucurie, binecuvântare, ocrotire, încât fiecare casă a omului devine o icoană a Bisericii celei mari în care se adună credincioÈii."
|
Aha, un semn, o binecuvantare ..
Citat:
Parintele Nicolae Necula spune despre sfintirea icoanelor: "Este o încărcătură de har pe care o primesc și crucea, și icoana, întotdeauna prin rugăciunea pe care o citește preotul sau episcopul, urmată de stropirea cu apă sfințită."
|
Vai, cum poti sa citezi tu din parintele Necula, cel care tine predici la penticostali si e pe felie cu Oastea Domnului care se stie ca are tendinte centrifuge.
Sa citezi tu un ecumenist, cu influente neoprotestante..
Dar ca sa ne lamurim, pana la 'sfintire' nu aveau incarcatura asta de har sau ea se dubleaza, harometrul zice ca ea creste indoit, 10%, sau cat?