Subiect: ECUMENISMUL
View Single Post
Vechi 17.09.2017, 23:06:40
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Am mai raspuns la aceasta intrebare, am dat si link-ul articolului. http://ziarullumina.ro/botezul-prunc...ate--1184.html
Unii crestini din primele secole amanau botezul, de multe ori din motive gresite (sa mai poata pacatui, pentru ca regulile erau mult mai stricte decat acum, pentru cei ce intrau in Biserica).
Aha, deci dupa tine, de asta mamele unora ca Sf. Ioan Gura de Aur sau Sf. Vasile cel Mare le-au amanat botezul pana la maturitate, sa mai poata pacatui...

Citat:
Dar asta nu inseamna ca s-ar fi desconsiderat spusele Mantuitorului (cine nu se boteaza nu se va mantui) in acea perioada.
Tocmai ti-a aratat domnu' penticostal ca e mai la curent cu Biblia decat tine, "ortodoxul", Mantuitorul n-a spus niciodata asa ceva.

Citat:
Unii se botezau chiar la varste inaintate, e culmea sa considere cineva ca in primele secole botezul nu avea nicio valoare.
E culmea sa spui asa prostii ca eu in nici un caz n-am spus asa ceva.

Vad ca esti destul de pervers ca sa spui o minciuna decat sa recunosti ceea ce scrie negru pe alb in text si te faci ca nu vezi - este ca botezul copiilor a inceput sa se genealizeze de fapt abia prin sec. VI.

Cu alte cuvinte, nu era in nici un caz o practica curenta si generala.

Citat:
Astfel a aparut si botezul dorintei, al catehumenilor care mureau neasteptat si nu mai apucau sa se boteze.
Nu a "aparut" nimic, ci pur si simplu, biserica a legitimat dorinta lor de a se boteza, impiedicata de o moarte nasteptata procedura pe atunci fiind destul de lunga, nu instant ca acum, ca fiind egala de fapt cu botezul.

Last edited by AlinB; 17.09.2017 at 23:24:48.
Reply With Quote