Subiect: smerenie
View Single Post
Vechi 18.03.2008, 08:33:51
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

"Intreb, caci am auzit de curand ca botezul catolic e la fel ca botezul ortodox. Citind despre botez, am constat ca acesta e un adevar relativ. "

Botezul nu e un adevar relativ ,el e mantuitor ,adica o conditie a mantuirii.
S-a spus ca botezul catolic nu e valabil pt.ca nu se face prin scufundare.
Par.Nicolae Steidhart a fost botezat in inchisoare si a simtit binefacerile botezului o saptamina dupa ,cu toate ca el nu a fost scufundat.
La botez se invoca duhul sfant care coboara asupra celui botezat ,drept pentru care atunci cand botezul nu se savarseste bine ,cel botezat poate sa faca epilepsie ,sa fie stapinit de un duh rau.Am spus ca poate ,nu obligatoriu.
Nu eu spun asta ci am citit in marturiile par.Cleopa.
Nu trebuie sa ne mahnim ca botezul catolic e bun ca si cel ortodox ,catolicii au fost ortodocsi ca si noi ,ei au pierdut multe din ortodoxie ,printre care si impartasirea cu singele Matuitorului ,dar sa ne gandim ca cei care s-au nascut catolici si duc o viata dreapta se pot mantui si ei.
Au trecut 1000 de ani de la separare ,ce vina au cei de acum?
Important este pentru noi sa traim in continuare ca si pina acum ,sa nu ne ia sf.Taine ale bisericii chiar daca se spune ca si catolicismul e bun.
Poate e bun pentru cei care traiesc acolo ,nu pentru noi.
Mai rau este ce se intampla acum ,cum scrie sf.Nicolae Velimirovici,pentru asta sa ne ingrijoram:
"Europa de azi nu este nici catolică și nici luterană. Ea se află deasupra și în afara amândurora. Ea este cu totul pământească, fără a avea măcar dorința de a urca la cer, fie cu pașaportul infailibilității papei, fie pe scara înțelepciunii protestante. Ea neagă cu totul călătoria din această lume. Ea vrea să rămână aici. Ea vrea ca mormântul să-i fie leagăn. Ea nu are cunoștințe despre cealaltă lume. Ea nu simte mireasma cerească. Ea nu-i vede pe îngeri sau pe sfinți în visurile sale. Nu vrea să audă de Prea Sfânta Născătoare de Dumnezeu. Destrăbălarea o face să urască fecioria. Întreaga Europă este acum cufundată în întuneric. Toate lumânările sunt stinse. Oh, ce întuneric cumplit! - Sf. Nicolae Velimirovici"
Reply With Quote