View Single Post
Vechi 03.07.2017, 17:09:23
Palamist Palamist is offline
Member

Data înregistrării: 24.06.2017
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioana5760 Vezi mesajul
Sa revenim la topic "Ce se intampla cu animalele dupa moarte?".
Cred ca au un suflet al lor care se intoarce la Dumnezeu, doar Dumnezeu le-a creat suflet viu si pe ele, o forma de energie, la alt stadiu de evolutie.
De ce cred asta? pentru ca fiecare are personalitatea lui, se observa foarte bine la animalele de companie, ori personalitatea este o caracteristica a sufletului, nu a carnii, a trupului.
Va rog sa-mi spuneti daca cred gresit si sa ma corectati. Stiu ce se scrie, ca nu au suflet nemuritor. De asemenea se scrie ca in Rai sunt animale si pasari ....
Explicati-mi va rog cum se explica personalitatea la animale daca nu au suflet.
In sens soteriologic,nu.Animalele nu au un suflet care sa se mantuiasca.Pt ca mantuirea inseamna invierea trupurilor,judecata, nemurirea, indumnezeirea.Imi e tare greu sa-mi imaginez animale nemuritoare aflate in proces avansat de indumnezeire.

Dar mi se pare logic sa aiba si ele o anatomie subtila, potrivita cu anatomia lor trupeasca.Si plantele ar trebui sa aiba niste ramificatii eterice.Ce se-ntampla cu ea dupa moarte, nu stiu.Pobabil se va dezintegra, mult mai lent decat trupurile lor, dar va trebui sa dispara intr-un fel sau altul ca doar n-o sa existe cat pamantul .De unde ar putea rezulta ca deosebirea dintre anatomia subtila a animalelor si cea a omului ar trebui sa fie chiar mai mare decat deosebirea dintre corpul uman si cel animal, din moment ce sufletul omului nu se dezintegreaza , fiind nemuritor.

Nu au personalitate pt ca numai persoanele au personalitate.Au doar niste caracteristici individuale.
Reply With Quote