Citat:
În prealabil postat de ioana5760
Sa revenim la topic "Ce se intampla cu animalele dupa moarte?".
Cred ca au un suflet al lor care se intoarce la Dumnezeu, doar Dumnezeu le-a creat suflet viu si pe ele, o forma de energie, la alt stadiu de evolutie.
De ce cred asta? pentru ca fiecare are personalitatea lui, se observa foarte bine la animalele de companie, ori personalitatea este o caracteristica a sufletului, nu a carnii, a trupului.
Va rog sa-mi spuneti daca cred gresit si sa ma corectati. Stiu ce se scrie, ca nu au suflet nemuritor. De asemenea se scrie ca in Rai sunt animale si pasari ....
Explicati-mi va rog cum se explica personalitatea la animale daca nu au suflet.
|
In sens soteriologic,nu.Animalele nu au un suflet care sa se mantuiasca.Pt ca mantuirea inseamna invierea trupurilor,judecata, nemurirea, indumnezeirea.Imi e tare greu sa-mi imaginez animale nemuritoare aflate in proces avansat de indumnezeire.
Dar mi se pare logic sa aiba si ele o anatomie subtila, potrivita cu anatomia lor trupeasca.Si plantele ar trebui sa aiba niste ramificatii eterice.Ce se-ntampla cu ea dupa moarte, nu stiu.Pobabil se va dezintegra, mult mai lent decat trupurile lor, dar va trebui sa dispara intr-un fel sau altul ca doar n-o sa existe cat pamantul .De unde ar putea rezulta ca deosebirea dintre anatomia subtila a animalelor si cea a omului ar trebui sa fie chiar mai mare decat deosebirea dintre corpul uman si cel animal, din moment ce sufletul omului nu se dezintegreaza , fiind nemuritor.
Nu au personalitate pt ca numai persoanele au personalitate.Au doar niste caracteristici individuale.