View Single Post
Vechi 19.06.2017, 22:46:45
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Religia înseamnă...În momentul în care ai om rău în fața ta, tu să ai posibilitatea să-l îmblânzești cu o vorbă bună, după proverbul popular românesc: "Vorba dulce mult aduce!"; sau vorba Sfântului
Chiril al Alexandriei: "Cu vorba buna faci bun și pe cel rău, iar cu vorba rea faci rău și pe cel bun!"

IAR MODUL DE A-L ADUCE PE OM LA DUMNEZEU, ESTE AL BLÂNDEȚII

"..stăruiește cu timp și fără de timp, mustră, ceartă, îndeamnă, cu toată îndelunga-răbdare și învățătura."(2 Timotei 2,4) "Fericiți cei blânzi, că aceia vor moșteni pământul."(Matei 5,5)

Blândețea este o virtute morală care constă într-o atitudine calmă, domoală, pașnică, prietenoasă, caldă, înțelegătoare, omenoasă față de cei din jur. Ea este o roadă a Duhului, o îmbrăcăminte a inimii care trebuie căutată. Ea domolește mânia și înțelepciunea adevărată este însoțită întotdeauna de blândețe. Creștinii vor învăța și îndrepta pe alții cu blândețe, iar necredincioșii trebuie să fie blânzi cu cei care-i învață. Psalmistul ne încredințează că cei blânzi vor avea belșug de pace iar Mântuitorul arată că cei blânzi vor moșteni pământul la sfârșitul acestui veac. Modelul suprem este Iisus, cel care este blând și smerit cu inima, păstorul care călăuzește blând oile sale.

Modelul suprem de blândețe este Domnul Iisus, Cel care este ,,blând și smerit cu inima”, păstorul care călăuzește blând oile sale (Matei 11,29; 21,5; II Corinteni 10,1). Drept aceea, Mântuitorul spune: "Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați și Eu vă voi odihni pe voi. Luați jugul Meu asupra voastră și învățați-vă de la Mine, că sunt blând și smerit cu inima și veți găsi odihnă sufletelor voastre. Căci jugul Meu e bun și povara Mea este ușoară."(Matei 11,27-30).
https://www.youtube.com/watch?v=WjtcbEI_Bqg