Viata omului ca floarea campului..cum spunea Parintele Cleopa viata aceasta este umbra si vis...
Toata viata omul alearga sa aiba cat mai multe sa stranga sa fie promovat in nu stiu ce functie sa se afirme si vrea tot mai mult si cu cat are mai mult cu atat i se pare ca ii lipseste ceva si este intr-o goana nebuna dupa slava desarta a acestei lumi... Daca omul azi isi cumpara o masina maine vede ca apare una cu un buton in plus si face ce face se da peste cap pana si-o cumpara pe cea cu butonul acela in plus..
Se spune ca era un om care isi ara ogorul si era foarte nemultumit pentru ca terenul era destul de tare si se ara greu..si pe cand ara el ogorul i s-a aratat un calator (care era ingerul lui Dumnezeu) si l-a intrebat : Ce faci omule aici? la care acesta raspunse ca ara ogorul..si ca foarte mult se chinuie ca pamantul este foarte tare .Si ingerul ii spuse: Nu imi dai si mie putin plugul sa-ti dau o mana de ajutor? Ia ingerul plugul si in intr-o clipeala ii ara tot ogorul...
Dupa aceea il intreaba pe om: Ei, cum este? acum esti multumit?... Si omul ii raspunde: Bine ..Bine mi-ai arat tu tot ogorul dar acuma eu de unde sa iau atata samanta pentru semanat?..Si ingerul ii zise : Uite eu iti aduc samanta sa ari tot ogorul ..si intr-o clipeala ogorul a fost semanat de catre ingerul Domnului...Acum esti multumit? intreba ingerul..Bine..bine..raspunse omul mi-ai semanat tu acum ogorul dar eu stiu... Ce vreme va fi ..daca o sa fie seceta si nu se va face recolta..sau daca o sa fie inundatii eu atunci ce o sa fac?...Bine ..zise ingerul..Scoase doua cutiute si ii spuse: Uite aci ai doua cutiute. Intr-una ai soare si intr-una ai ploaie...Si pui din fiecare cat crezi tu ca este nevoie ca sa iasa recolta buna...Zis si facut...Dupa un timp veni vremea secerisului si omul nostru veni sa-si stranga recolta...Chiar atunci i se arata si ingerul Domnului si il intreba:Uite ...ti-au iesit toate holdele bogate multumeste-I Lui Dumnezeu ca ti le-a dat din belsug...Atunci omul zise..Da, dar vezi...tot n-am facut nimic.Anul asta s-a facut grau peste tot si pretul a scazut...Atunci ingerul zambi si spuse:Uite Dumnezeu S-a milostivit catre tine si ti-a dat in loc de grau aur..si luand un spic de grau in mana il freca in palme si ii arata omului ca intr-adevar era aur...Atunci omul zise bine... bine ..dar cum ma duc eu acasa cu atata aur ca ma fura hotii..Si tot nemultumit era ..Asa ca Parintele avea dreptate: omul daca are o masina sau si o casa isi face griji o data..Daca are doua masini si doua case isi face griji de doua ori si tot asa..Ce ma fac ca ma fura ala? etc..Asa ca omul oricate ar avea niciodata nu este multumit si nu este linistit..si tot mai multe griji isi face.
"Nebunule in noaptea aceasta se va cere sufletul tau si toate cele cate ai strans ale cui vor fi?"
Am fost de curand la Schitul Darvari din Bucuresti iar acolo este un mormant in partea dreapta cand intri in schit si scrie ceva care ii mai trezeste pe oameni din acest vis...
"Dincolo de acest trist mormant... Dincolo de mormant singura care ramane este virtutea"...scrie acolo ceva foarte frumos nu mai tin exact minte.
|