View Single Post
Vechi 22.05.2017, 01:02:16
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Familia I. și M. T. din Sofia și-a pierdut într-un accident unicul fiu, un băiat de 14 ani. Mama s-a înecat în durere, fiind nemângâiată, iar tatăl, auzind de grabnicul ajutător al îndureraților – Arhiepiscopul Serafim Sobolev – a început să meargă adesea la mormântul lui și să se roage acolo.

Necazul lor era și mai mare, căci, după părerea medicilor, M. nu mai putea avea copii. Soțul, însă, s-a întărit atât de mult în nădejdea puterii rugăciunilor Arhiepiscopului Serafim, încât cu mare speranță a început să-l roage cu îndrăzneală să ceară pentru ei de la Dumnezeu un fiu. Și speranța nu l-a înșelat.

Spre mirarea mare a medicilor, M. a născut un băiat și l-a numit Serafim. Acum [n. red. – 1990], băiatul are 18 ani și crește spre bucuria părinților. Fericitul tată spune deseori: „Așa de mult m-a ajutat și continuă să mă ajute Sfântul Vlădică, încât nici nu pot să-mi închipui existența mea fără el”.

(Viața, minunile și învățăturile Sfântului Ierarh Serafim Sobolev, făcătorul de minuni din Sofia, Editura Adormirea Maicii Domnului, București, 2003, p. 147)