Șapte elevi au venit la școală, într-o comună din Galați, tăiați pe brațe, iar una dintre eleve a recunoscut că s-a rănit după ce a accesat jocul „Balena Albastră”. Poliția a deschis un dosar de cercetare penală in rem, iar dascălii supraveghează cazul, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Șapte elevi de la Școala Gimnazială „Unirea", din comuna Braniștea, județul Galați, și-au provocat răni pe brațe, descoperirea fiind făcută recent de reprezentanții instituției de învățământ, în urma unui control dispus de conducere. Directorul școlii a declarat vineri, corespondentului MEDIAFAX că o elevă din școală susține că s-a rănit după ce a accesat jocul ”Balena Albastră”.
„Nu a ajuns niciun copil la spital. Și-au provocat leziuni acasă, în timpul liber și au fost controlați la școală. S-au văzut leziunile pe mână. Sunt șapte copii, unul de clasa a VI-a și șase de clasa a VII-a. O singură fetiță a recunoscut că a accesat jocul Balena Albastră, ceilalți au zis că nu au nicio legătură. Erau tăiați la mână, dar nu era o anumită formă. Fetița respectivă este în clasa a VI-a. Am anunțat Poliția, este o anchetă în derulare”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Mariana Toma, directorul Școlii Gimnaziale „Unirea” din comuna Braniștea.
Potrivit directorului, fetița care a recunoscut că și-a provocat rănile după ce a accesat jocul „Balena Albastră” a fost consiliată de psiholog, iar părinții vor fi și ei audiați.
„Noi am controlat uniforma după ce am văzut știri despre acel joc. A fost idea mea să ne uităm la mânuțele lor. Așa i-am descoperit pe cei șapte copii. Ceilalți știau de fetiță, că s-a tăiat și că a accesat jocul. Părinții ei sunt foarte înțelegători, nu avea probleme acasă. A fost consiliată de psiholog. Vor fi și părinții chemați, audiați. Îi supraveghem în continuare foarte atent pe elevi”, a mai declarat Mariana Toma.
Polițiștii au întocmit un dosar penal de cercetare in rem pentru lovire sau alte violențe.