View Single Post
Vechi 11.03.2008, 22:13:20
ancah
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de litanul
Citat:
Īn prealabil postat de ancah
litanul: tu numesti "nefolositor" si ceea ce nu cunosti? Atunci de unde stii ca e nefolositor?
Ti-a raspuns foarte frumos Costel: cunoaste mai intai ortodoxia, inainte de a continua sa o vorbesti de rau. Presupunerile tale neintemeiate iti aduc numai pacate.
Cand am spus "invataturi nefolositoare" nu m-am referit la invataturile ortodoxe. Am gasit invataturi nefolositoare si in biserica din care fac parte. Iar in ceea ce priveste cunoasterea ortodoxiei: cred ca stiu destule. Provin dintr-o familie ortodoxa, in totalitate. Am un prieten preot ortodox (si ma inteleg bine cu el). In casa in care locuiesc suntem 4 persoane de trei confesiuni (ortodoxa, evanghelica si adventista). Ne intelegem foarte bine si ne respectam. Si asta pentru ca relationam doar pe baza invataturilor din Cuvantul lui Dumnezeu. In rest, fiecare cu obiceiurile si adaugirile sale, care oricum sunt de umplutura si nu folosesc la nimic (dimpotriva, pot chiar dauna vietii de credinta si pot aduce dezbinare).
Anca, o intrebare la care nu trebuie sa-mi raspunzi: pe acest forum ai facut o sumedenie de afirmatii referitoare la "sectanti"; ce stii despre ei si credinta lor? Dar pe viu nu din citite sau auzite.
Referitor la intrebarea ta: stiu cate unele, caci am prieteni si rude; dar pentru mine e important sa subliniez ceeea ce e bun la credinta ortodoxa si care din pacate lipseste din invatatura sectelor:
- Iisus Hristos este Om si Dumnezeu;
- Fecioara Maria, Maica Domnului si Imparateasa Cerului
- Sfanta Cruce
- Sfintii/moaste
- Sfintele Taine, etc.
Ia-o te rog ca pe o manifestare a dragostei pentru aproapele, nu ca pe o critica.
Reply With Quote