Citat:
În prealabil postat de simpllu
Mesaj care conținea și afirmații fără argumente, dar tu ai luat numai ce-ți convin de acolo.
|
Nu ne intelegem, eu am dat un link care continea un mesaj cu cateva argumente. Eu n-am luat nimic.
Citat:
Păi tu cu canonul în față vii și-mi spui că argumentul este unul fals, ba mai mult, ecumenist? Tocmai, ideea de genul lasă că merge și așa, nu e lucru însemnat, este un curent ecumenist, pe care din nou îl aperi.
|
Tocmai canonul acela e un argument fals, daca citesti ce am scris pana acum. Reformatorii, care cer reintoarcerea la primele secole, spun ca acel canon e un argument ca nu se ingenuncheaza la Liturghie. Gresit, de aceea tu ai gasit citat numai o jumatate de canon. In primul rand acele canoane spun sa nu se ingenuncheze duminica, la rugaciune, dar sa se ingenuncheze in celelelalte zile. Deci nu ceea ce spun reformistii, ca nici in celelalte zile, la Liturghie, sa nu se ingenuncheze. In al doilea rand, mi-am dat seama ieri, acele canoane e foarte probabil sa nu se refere la Liturghie, ci doar la rugaciunile personale. Pentru ca spun ca rugaciunile sa se faca fara ingenunchere. Si mai e un aspect edificator, canonul spune sa nu se ingenuncheze de sambata seara pana duminica seara. Dar chiar si reformistii spun ca ingenuncheaza si preotul si credinciosii intr-un moment la Liturghiei. Deci nu are nicio legatura canonul cu ce afirma reformistii.
Iar celalalt argument gresit are cel cu "drepti", pe care reformistii l-au vazut ca o comanda din armata.
Ceea ce speri sa intelegi si sa nu te mai iei dupa "teologi" oarecare, e ca Biserica nu poate fi biruita niciodata, nu are devieri, caderi de sute de ani, nevoia de reintoarcere la inceputuri.
Citat:
Ce zici Cătă, Părinți precum Ică, Pruteanu sunt ecumeniști?
|
De cate ori am spus ca diac. Ica are conceptii ecumeniste si ca parintele Pruteanu spune multe lucruri complet eronate? Diac Ica si parintele Necula sunt principalii propagatori ai conceptiilor ecumeniste la noi. Parintele Pruteanu, chiar daca in aparenta nu e adeptul conceptiilor ecumeniste, ajunge sa afirme lucruri complet eronate, chiar mai gresite decat ce spun si cei ce au conceptii ecumeniste. De exemplu despre casatorie, despre sfinti, spune ca Sfanta Lumina de la Ierusalim e o pacaleala, etc.