View Single Post
Vechi 03.03.2017, 20:09:13
suslik suslik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Religia: Alta confesiune
Implicit

Pai eu nu am ascuns ca am avut indoieleile mele i i-am admirat pe gasca lui Vulca pentru anumite merite ale lor. Insa totul pina la schisma. Exista un anume gen de dezertare de la ascultarea oarba, care este corespondentul bisericesc al nesupunerii civice. Nesupunerea civica nu este razboi civil, asa cum refuzul de a considera Sinodul din Creta ca fiind "mare si sfint", nu este acelasi lucru cu instigarea la schisma, sau cu lucrul efectiv la ea.
Se pare ca Vulca si restul nu s-au oprit, si nu s-ar fi oprit oricum, la a critica acel sinod dubios, ci aveau o "agenda", Azazel sa ii pieptene!
AlinB a avut o mai buna intuitie decit mine, el i-a mirosit de la inceput ce boaite sint.
Fiintele umane au dificultati iin a privi/actiona nuantat. Da, Sindoul din Creta e dubios in multe privinte. Nu trebuie primit fara rezerve, ci adoptate doar lucrurile ortodoxe si corecte de acolo, care sint otutsi majoritatea,din fericire. Deci nu e sinod eretic. Insa de aici apar schsimalaii, care exagereaza tottul, pe de o parte, iar loialistii zic ca Sinodul a fost perfect, ecumenic si ortodox, de la proceduri la documente. False, si periculoase pentru Biserica, ambele tipuri de opinii.
Hamsterul gras din Pireu are o boala pe ai de l-au gonit din Mitropolia Munteniei, pentru ca l-a mincat in cur sa se dea cu grecoteii din spatele "marturisirii contra ecumenismului". Si cum este Scorpion, iar astia sint razbunatori, gata! arde pentru planul lor.