View Single Post
Vechi 27.02.2017, 13:38:27
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lancelot Vezi mesajul
tocmai am vazut la "romanii au talent" un popa catolic cantand din postura de elvis presley "suspicious minds". admirabil. ma uit la popii nostri in fustanele, unii dintre ei cu barbi jegoase, predicand numai despre negreala si diavoli, despre boli si patimi, cearta si uratenie. nu asta e rostul Bisericii lui Hristos, nu are cum sa fie asta. rostul este lumina, curatenia, dragostea, apropierea dintre oameni, nu separarea, nu un apartheid religios.
Antiteza o găsesc nepotrivită. Sau ''nici așa, nici altminteri''. Nu-mi doresc nici ''popi'' necitiți, ancorați într-o gândire simplistă și reducționistă, dar nici dintre cei care îmbracă sutana ca pe o uniformă de lucru, în timpul liber devenind altceva. Pentru că preotul e preot și când doarme. Și ce aștept de la el nu e să cânte ca Elvis (ori să danseze lambada), ci să fie capabil să-mi transmită și mie ceva din fiorul sacru de care el se împărtășește într-o mult mai mare măsură decât mine, fiind ceea ce se cheamă ''un om al lui Dumnezeu''.
Apoi, înapoierea asta de care spui nu e atât de răspândită. Preoții sunt oameni cu carte multă și chiar și călugărilor li se cere tot mai mult în sensul ăsta. Patriarhul, din câte știu, vrea cât mai mulți călugări absolvenți de Teologie, cel puțin ieromonahii.