Citat:
În prealabil postat de catalin2
Casatoriile mixte sunt luate de la catolici. Doar ca ei recunosc Sfintele Taine ortodoxe si e doar o problema de forma. In schimb Biserica Ortodoxa nu recunoaste tainele catolice si nu poate administra Sfintele Taine cuiva care nu e in Biserica si nu e botezat. De aceea multi care nu prea sunt practicanti fac nunta la catolici, ca acolo e permisa.
|
Eu am zis doar ca e o problema. Mare, pentru ca-s multi romani si or sa fie si mai multi care vor avea felul asta de legaturi. Si intr-un fel sau altul trebuie sa o rezolvi. Eu nu spun cum ca nu vreau sa se invarta Biserica in jurul meu. Ori afirmi ca oricine se casatoreste mixt nu mai face parte din Biserica, ori gasesti o modalitate de a-i include totusi pe oamenii aia. Dar textul care a iesit din sinodul ala precum si lamuririle unora ( de exemplu Parintele Patriciu Vlaicu ) sunt foarte neclare. Daca se merge spre acceptarea in vreun fel a acestor casatorii ar trebui sa recunoasca cinstit acest lucru. Daca nu, sa afirme ca nu este posibil in nici o imprejurare si gata.