Citat:
În prealabil postat de Lancelot
daca ne uitam la mesajele tale din urma gasim o gramada de "sfinti" si de "vieti sfinte", considerate asa numai de voi, schismaticii.
vezi tu, nu ai cum sa ascunzi ceva in fata Lui! intelegi? El stie tot. cum sa crezi ca poti sa-L minti? numai o minte slaba poate crede asa ceva. deci, daca aia spuneau ca sunt pacatosi din smerenie inseamna ca, de fapt, ei nu se considerau pacatosi, deci minteau! daca minteau nu erau sfinti.
edit.acu, eu stiu ca asa interpretezi tu, treaba cu smerenia, dar vezi ca lucrurile sunt simple de tot, esti sincer sau nu.
|
Pai, sa o luam băbește. Poate ca nevoitorul si-a propus sa se roage trei ore. Dar, intr-o noapte, după doua ore, îl ia somnul. În următoarea noapte, se smerește și se autoacuza de lenevie pentru ca astfel sa-și poată menține aceasta nevoință. Nu e vorba de păcate mari, ci de utilizarea lupei și a microscopului pentru a le vedea pe acele păcate pe care omul obișnuit nu e deprins sa le vadă. Întotdeauna avem de ce sa ne smerim. Nu putem sa ne declaram mulțumiți de noi înșine cât suntem în trup. Cădem în mândrie și apoi râd necuratii de noi. Cei care știu ce e sfintenia au grija sa nu o piardă din cauza mândrieI. Dacă nu se întâmplă așa, atunci au parte de căderi.