Subiect: Remember
View Single Post
  #684  
Vechi 19.02.2017, 19:48:38
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.330
Implicit

Anul acesta, în data de 19 februarie 2017, se împlinesc 141 ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși. De-a lungul anilor de activitate, sculptorul român a reușit să creeze obiecte artă care au fost apreciate la nivel global.

Viața

Constantin Brâncuși s-a născut la data de 19 februarie 1876, în localitatea Hobița, județul Gorj. Școala primară a urmat-o la Peștișani și Brădiceni.

La Craiova, în timp ce lucra ca ucenic, își face cunoscută îndemânarea la lucrul manual prin construirea unei viori din materiale găsite în prăvălie. Mai târziu, este înscris cu bursă la Școala de Arte și Meserii din Craiova.

După ce a urmat Școala de Arte și Meserii (1894 – 1898) vine la București unde absolvă Școala de bellearte în 1902.

Artistul părăsește România în anul 1903 pentru a se îndrepta spre Franța. Doi ani mai târziu, în anul 1905 este admis la cea mai importantă academie de arte plastice a momentului, École Nationale Supérieure des Beaux-Arts.

În anul 1906 expune pentru prima dată la Société Nationale des Beaux-Arts și la Salon dʼAutomne, Paris. 8 ani mai târziu deschide prima expoziție în Statele Unite ale Americii, la Photo Secession Gallery din New York. Din acel moment devine tot mai faimos în întreaga lume.

În data de 16 martie 1957, Constantin Brâncuși trece la cele veșnice. Pe 19 martie, după slujba prohodirii, este înmormântat în Cimitirul parizian Montparnasse.

Volumul Brâncuși Sculptor Creștin Ortodox

Apărut la editura Trinitas, volumul Brâncuși Sculptor Creștin Ortodox al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, prezintă credința și spiritualitatea creștin-ortodoxă în opera lui Constantin Brâncuși.

Într-un cuvânt adresat cu ocazia comemorării lui Constantin Brâncuși, Preafericirea Sa a evidențiat că publicarea acestui text este un omagiu pios adus memoriei celebrului sculptor român.
Reply With Quote