View Single Post
Vechi 17.02.2017, 14:32:55
suslik suslik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Nu mai minti si tu ca nu-s de-ai nostri. Poate Soros sa-i plateasca. :)
Cand a fost This is in Moldova, s-a dus la o manastire de asta care nu-l mai pomenea pe Patriarhul Rusiei. De asta zic ca nu cred ca-s neaparat agenti rusi...desi nu-i exclus sa fie ca sunt tot felul de interese acolo. Dar mie imi pare mai curand nebunie greceasca, e o lupta pentru putere acolo la ei in biserica si atunci cauta sprijin in exterior.
Greci si rusi...totdeauna astia si-au bagat miinile lor in Biserica Autocefala Romina.
Sint unii care ridica in slavi doar pe parintii greci, de parca grecii ar fi un soi de popor ales al crestinismului rasaritean si nu numai.
Da, greaca e o limba frumoasa, cu multe nuante, dar de unde si pina unde nunatele acelea chipurile necesare pentru mintuire (!!!!!). E vorba de cei aglutinati in jurul hamsterului din Pireu.
Sintem un popor latin cu vocabular predominant slav, asadar potrivite liturgic sint fie latina, fie slavona, fie, ca in prezent, romina.
Am un profund dispret fata de personajul istoric A. I. Cuza (ca si fata de antisemitul, cu celasi nume de familie, de mai tirziu), dar un singur lucru bun a facut: a gonit egumenii greci parazitari si le-a luat frumusel averile.
Nu sint rasist, nu am nimic cu poporul grec sau cu oricare altul, dar corbii lor negri din diversele lor mitropolii de cartier si sinaxe de debara sa faca bine sa nu isi bage nasurile in alte autocefalii. Caci nu i-a chemat nimeni.