View Single Post
Vechi 15.02.2017, 20:33:51
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

ESTE GREU SĂ MENȚII O RELAȚIE CURĂȚA CU O FATĂ PÂNĂ LA CĂSNICIE?

Ai putea dumneata să te mai uiți în ochii unei fete după ce ți-ai bătut joc de ea, după ce i-ai călcat în picioare fecioria? Să știți că numai cel care păstrează o desăvârșită curățenie în gânduri este prieten adevărat. Eu când mă uit la copil, rămân cutremurat când văd că se atentează la el. Sunt monștrii care vor să folosească trupușorul copilului. Este o monstruozitate. Eu nu pot înțelege. Un individ care se atinge de un copil, sau se atinge de curățenia unei tinere FACE O MONSTRUOZITATE CARE DEPĂȘEȘTE ȘI PE DIAVOLUL.

CÂND VĂD UN COPIL EU MĂ SFINȚESC! Se trezesc în mine toate gândurile cele sfinte și mari, când mă uit la un copil. Același lucru se întâmplă când mă uit la orice om - mă sfințesc, mă curățesc. Așa trebuie să fie și prietenia între băiat și față: să păstreze această frumusețe. Sigur că există impulsuri, pentru că ai în spate păcatul strămoșilor, păcatul strămoșesc, și ispitele vin. Dar DACĂ UN TÂNĂR ESTE CUMINTE, DEȘTEPT ȘI SE ROAGĂ, ȘTIE SĂ-ȘI RESPECTE PRIETENA.

Omul se satură foarte repede de plăceri, nu mai vrea să o vadă pe femeie și din această cauză divorțează. De aceea se sparge iubirea sufletească și legătura dintre bărbat și femeie devine o legătură de circumstanță, de interese. De multe ori când stau de vorbă cu oameni căsătoriți și când le vorbesc de soț sau soție văd că se încruntă. Nu le face plăcere. S-au săturat unul de altul. Și trăiesc, se forțează să trăiască, că mai au copii, mai au interese materiale.

Dar nu se mai iubesc, nu se mai respectă. De aceea ESTE NEVOIE DE PURITATE, DE CURĂȚENIE, DE CUMPĂTARE. ELE SUNT NECESARE CA SĂ SE PĂSTREZE ECHILIBRUL ÎN VIAȚA OMULUI ȘI TOT PRIN ELE SUNT PĂSTRATE DRAGOSTEA ȘI ARMONIA ÎN VIAȚĂ.

Sf. Parinte IPS Iustinain Chira
Reply With Quote