View Single Post
  #1168  
Vechi 07.02.2017, 15:39:08
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.330
Implicit Câteva lămuriri pentru cei interesați!

Avocatul Gheorghe Piperea a declarat, pentru MEDIAFAX, că motivarea președintelui CCR, Valer Dorneanu, referitoare la neconstituționalitatea Legii conversiei creditelor în franci elevețieni, este “o chestiune inventată”. Efectul deciziei CCR- creșterea numărului celor care dau în plată.

“Am înțeles de la domnul Dorneanu că legea este considerată neconstituțională fiindcă s-a încălcat principiul bicameralismului. Eu nu știam să existe așa ceva în Consitutția României, dar probabil că s-a inventat așa ceva de curând. Nu exista așa ceva decât la italieni. În Constituția noastră există o anumită gradație de competență între Camera care este nedecizională și cea decizională. Domnul Dorneanu spune: <<Domnule, prea mult s-a intervenit la Camera Deputaților față de varianta de la Senat și de aceea nu e bună legea. Iar dacă se face conversia, se face la cursul prevăzut de legislația în vigoare>>”, a declarat, pentru MEDIAFAX, avocatul Gheorghe Piperea.

Acesta spune că este o foarte mare problemă fiindcă sunt foarte multe dosare pe rolul instanțelor, care fie sunt suspendate, fie sunt cu soluții unitare, iar unele cu soluții diametral opuse.

“Aproape 25% dintre procese sunt câștigate de consumatori, iar restul de bănci. Omul care vede că are același contract, același creditor și colegul său de suferință a câștigat procesul și i s-a înghețat cursul, se întreabă ce instituție este asta. E ca pe vremea lui Cuza, când se umblă cu ocaua dublă”, sus’ine Piperea.

Avocatul susține că nu mă aștepta la o astfel de decizie. “Mă așteptam ca legea să fie constitutională în măsura în care se aplică impreviziunea. Vom vedea că legea este trântită, fiindcă asta cu bicameralismul este o chestie inventată, nu va avea decât un singur efect. Dările în plată, care la ora actuală sunt ținute sub control, așa cum se laudă BNR și mediul bancar, probabil că se vor multiplica de zece ori. Fiindcă oamenii ăștia, pe care îi cunosc și le știu suferințele, sunt la capătul răbdării. Nu vor putea decât să meargă și să facă dări în plată. Probabil vă vor fi 55.000 de persoane care vor da în plată. Pe de altă parte, procesele care s-au început se vor derula în continuare fiindcă legile anterioare acestui proiect de lege sunt în continuare în vigoare. Adică, dacă s-a putut obține o înghețare a cursului pe legislația anterioară, se va putea obține în continuare același lucru. Însă, din nefericire, avem practică neunitară”, arată Gheorghe Piperea.
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote