Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marți, că frustrarea acumulată în ultimele zile și, probabil, stilul lui Klaus Iohannis i-a determinat pe parlamentarii PSD să părăsească sala în timpul discursului președintelui, afirmând, însă, că suspendarea președintelui nu este o soluție.
"Și pe mine m-au surprins, dar probabil toată frustararea și revolta acumulată în ultimele zile i-a făcut să facă gestul acesta. Trebuie să recunosc că și ei, ca și mine ne așteptam ca astăzi să fie un discurs al președintelui mediator, președintele României trebuie să fie mediatorul și părintele națiunii. Probabil că stilul, cuvintele folosite i-a făcut pe colegii mei să iasă din sală. (Parlamentarii PSD-n.r.) sunt revoltați de toate atacurile și incitările care au venit din partea președintelui României", a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea, solicitat să comenteze gestul parlamentarilor PSD.
Liviu Dragnea a afirmat că el nu a ieșit din sală, pentru ca ascultat mesajul președintelui "cu speranță până la ultimele cuvinte că vor veni niște semnale de pace".
Dragnea a afirmat că PSD nu va face nimic împotriva președintelui și că suspendarea "nu este o soluție".
"Noi nu facem nimic împotriva președintelui. Suspendarea nu este și nu a fost o soluție. România are nevoie să fie liniștită. Are nevoie de pace socială și stabilitate. Noi puteam după alegeri, când lumea era revoltată că ni se tot refuzau propuneri și veneau mesaje neconforme de la președinte, și noi puteam să scoatem lumea în stradă. Nu am vrut să facem asta, pentru că am crezut și cred în continuare că România are nevoie de stabilitate să fie guvernată bine", a spus Dragnea.