Liviu Dragnea, președintele PSD, a susținut o declarație de presă după protestele de aseară, în care a declarat că ”Guvernul nu are de ce să demisioneze”.
”Eu în continuare fac apel la calm. Ceea ce îmi era teamă s-a întâmplat. Aseară un grup de oameni nemulțumiți s-au strâns la Palatul Cotroceni și de acolo poate fi un bulgăre de zăpadă.”, a raspuns Dragnea, întrebat despre cum va gestiona situașia dacă protestele vor continua.
De asemenea, acesta a declarat că Guvernul nu are niciun motiv să demisioneze, pentru că a fost ales în mod legitim.
”Eu repet ce am spus mai devreme. Cred că trebuie o dezbatere, nu neapărat în Parlament, ci undeva, dacă Academia va accepta, la care să participe și experți străini, dar foarte important, asociațiile magistraților și orice alți specialiști din domeniu, pentru că nu cred că strică cuiva această analiză. Este vorba de o analiză și o dezbatere serioasa, bineînțeles cu argumente și nu cu țipete”.
Întrebat despre anumite voci care susțin că protestatarii au fost coordonați din spate de cineva din opoziție, Dragnea a explicat că nu vrea să ”deschidă aceste subiecte” acum, dar că va discuta cu colegii săi ”cât de curând”.
”Nu o sa spun nume azi, dar și la grup au fost colegi care au ridicat această problemă, și în plen și în particular, nu vreau sa deschidem subiecte în aceste zile. Dar îl vom discuta cât de curând.”
”Da, ținta a fost și va rămâne PSD, imediat după alegerile prezidențiale, asta e ținta esențială a președintelui Iohannis, care vrea toată puterea din România”, a declarat Liviu Dragnea, întrebat despre pancartele din Piața Victoriei care îi sunt, de cele mai multe ori, destinate.