Laurentiu,vad ca ai etalat aici o gama larga de autoturisme "de actualitate",sa-i spunem asa,si acest lucru m-a prins intr-un moment in care doresc sa-mi achizitionez o masina,deci numai detalii tehnice si modele diferite am in cap,caci eu,de cand ma stiu am cautat cat mai multe informatii despre lucrurile care intentionez sa le cumpar.Si totusi masinile cu capacitate mare sunt mai costisitoare,mai ales pentru o familie medie.
Cat despre "sfantul parc auto",ce sa mai spunem..."cainii latra,ursul merge!!!..."Nu putem face nimic in acest sens,chiar daca uneori revolta interioara este justificata,atata timp cat vezi ca preotul se roaga de enoriasi sa faca cheta pentru cumpararea unui clopot,cand acelasi preot detine o masina de toata frumusetea.Cu adevarat,multi dintre clericii nostri detin averi,si nu-ti poti inchipui de unde pot fi acumulate acestea...mai ales cand in frunte i-L avem pe Dumnezeu.Asta e!,si asta-i viata,in politica si religie realitatea va fi tratata intotdeauna cu subiectivism.Cunosc si eu manastiri in care ierarhii schimba masinile dupa uzura morala(moda),iar unii calugari merg la munca cu ghetele rupte,si mai si lesina de foame si de epuizare.Ca sa nu mai spun si despre un mare adevar care m-a intrigat intotdeauna in manastire,si anume,faptul ca acolo te integrezi ca in adevarata ta familie,lepadandu-te in prealabil de cea lumeasca,insa cand vine vorba de lucrurile necesare pentru existenta(respectiv haine,medicamente,bani de drumu sau altceva),"pe actuala familie",nu intereseaza aceste nevoi ale "fiilor ei",fii asupriti de altfel,si munciti temeinic(bine-nteles "pt Dumnezeu"),fii trebuie sa se descurce cum pot,sa apeleze la familia de drept,odinioara lepadata,sa ceara pe unde pot,sa-si faca cunostinte care sa-i ajute,iar daca nu pot...sa rabde!Un adevar dureros,ilogic si dureros de real!!!
Vorba japonezului;"SHOGANAY NE!"(n-ai ce-i face,asta e!)
|