Dragos a spus-o cel mai bine.
Daca ne va conduce, din strada, blestemata de "generatie Pokemon/tableta/fulgdenea", o sa o incurcam, Astia sint capabili sa isi lase bunicii sa fie eutanasiati, ca asa glasuiesc "sfintele sugestii" de la Babilon/Bruxelles.
Cei de la multinationale, daca e adevarat ca se iese "pe sarcina de servici la ordin", sint niste subiectivi batuti in cap. Unde naiba erau cind parintii lor erau dati afara prin privatizari frauduloase, facute de marii baroni cu complicitatea tuturor partidelor importante si tuturor structurilor de comanda si forta din tara asta?! Ha? Cind au aparat ei sa avem o industrie autohtona puternica, performanta, nici prea-prea, nici foarte-foarte, dar a noastra?! Da, bine, multi nici nu erau nascuti. Dar cei care erau in tema, si erau la virsta decizxiilor constiente si legale, ce faceau? Au facut lanturi umane in jurul acelor intreprinderi? Nu, ca e cool sa iti faca praf deopotriva Occidentul, Rusia, China, etc., prin tot felul de samasari, industria, agricultura, turismul, invatamintul, etc. Agitau chei in piata Universitatii, ca aduce CDR lapte si miere gratis pe toate drumurile. Nu ma intelegeti gresit: nici vacile care indemnau minerii sa loveasca oameni in iunie 1990 nu sint mai bune cu nimic. Si da, stiu din sursa directa ca sistemele de irigatii "ceausiste", care ne-ar fi salvat de multi ani secetosi, au fost distruse in primul rind de tarani timpiti, care credeau ca daca distrug ce e al statului comunist, si fura si aduc acasa diverse obiecte, aparate, resurse, etc., se vor intoarce la situatia ante-clectivizare. Uita ca colectivizarea e absolut necesara pentru agricultura moderna, dar mdoul in care a fost facuta a fost abslout criminal, iar modul in care a fost distrusaa fost absolut hotesc. Trebuia modernizata. Evreii au avut intelepciunea sa vada foloasele agriculturii cooperative, dovada existenta si succesul urias al kibbutzim din Israel. Noi nu sintem nici a mia parte ca ei, dar, macar la nivelul nostru, am fi putut avea o viziune, de schimbare, de munca si organizare. Nu, am preferat sa furam din avutia propriului nostru stat. Multinationalele, bancile si restul institutiilor imperialismului (occidental si nu numai) ar trebui sa isi tina naibii fleanca, pentru ca armata corporatva de ocupatie a fost principalul beneficiar al unei Rominii devalizate de securime, si de o parte din masonerie si fostii activisti locali. Si unii, si altii sint niste nemernici. Au fost mina in mina!
Nu am votat vreodata si nu votez PSD, pentru ca partidul asta are cel putin doua fetze. Si ei au participat la distrugerea Rominiei, prin o parte din baronii lor.
Stiti ceva? Poporul romin se sinucide, lent si sigur. A inceput cu genocidul nenascutilor (si chiar al nou-nascutilor), a continuat cu mineriadele, privatizarile frauduloase, si acum...asta.
Facem parte dintr-un popor suicidar, si mai nimeni nu vedem asta.