View Single Post
Vechi 04.02.2017, 22:52:53
nouneim nouneim is offline
Member

Data înregistrării: 02.02.2017
Implicit

Dragă Antonia,

1.spunând că Biserica Cea Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolică este Ortodoxia) și cu toate acestea, apoi spun că: „noi totuși, le recunoaștem și pe celelalte ca fiind biserici”.

Răspuns:Da,dar:"Biserica Ortodoxă acceptă denumirea istorică a altor biserici și confesiuni creștine eterodoxe, fără a fi în comuniune cu ele."

2.La fel au făcut și în problema căsătoriei. Cu toate că se menționează că sunt interzise căsătoriile mixte și menționează Canonul al 72-lea al Sinodului I-II Trulan și spun că este un Canon Pastoral și nu unul dogmatic, (n-ar fi nici unul pastoral, ci unul care pune în practică hotărâri dogmatice) de fapt Canonul este anulat, batjocorit.

R:Citez din documentele Sinodului:"Posibilitatea aplicării iconomiei bisericești cu privire la impedimentele la căsătorie trebuie să fie reglementată de Sfântul Sinod al fiecărei Biserici Ortodoxe Autocefale, conform principiilor stabilite de sfintele canoane bisericești, în spiritul unui discernământ pastoral, astfel încât să servească mântuirii omului."

3.Acest canon, al 72-lea, ne spune următorul lucru: că nu sunt permise căsătoriile mixte și dacă ele au loc trebuie să fie anulate, trebuie să fie desfăcute. Pentru că nu poate să se unească lupul cu mielul și nu poate partea lui Hristos să fie… să se unească cu partea păcătoșilor.

R:"Căsătoria dintre ortodocși și ne-creștini este absolut interzisă, potrivit acriviei canonice."

4.Însă tema căsătoriei are legătură directă cu recunoașterea ereziilor ca biserici. Nu a fost întâmplător faptul că au pus în discuție și tema căsătoriilor mixte și cea a postului. De îndată ce, sau de vreme ce, are loc recunoașterea ereziilor ca biserici, atunci ereticilor care sunt considerați astfel membrii ai bisericii nu putem să le interzicem să se căsătorească ortodox.

R:Nu observ legătura,Biserica Ortodoxă recunoaște ereticii ca bisericii(sunt de acord)dar nu e în comuniune cu ei(eu înțeleg că nu s-au alipit Bisericii Ortodoxe)și spune clar "Căsătoria dintre ortodocși și ne-creștini este absolut interzisă, potrivit acriviei canonice."

5.De aceea hotărârea sinodului spune că lăsăm fiecare Biserică autocefală, în funcție de iconomia și de discernământul ei, să permită săvârșirea căsătoriilor mixte.

R:Eu nu am găsit această formulare în documentele oficiale,iar din ce am citit nu pot deduce această formulare.

6. În primul rând recunoaștem că ereticii sunt biserică, de vreme ce le permitem să participe la taină, și va trebui atunci să-i primim și la Împărtășire.

R:"Biserica Ortodoxă acceptă denumirea istorică a altor biserici și confesiuni creștine eterodoxe, fără a fi în comuniune cu ele."

Te rog să mă ierți dacă te-am tulburat cu ceva și dacă am greșit corectează-mă!
Mulțumesc!
Reply With Quote