Citat:
În prealabil postat de Copacel
[1]
Ori daca il baga la puscarie, cu actualul sistem
juridic, nu-l re-educa ci din contra il inraieste si il face si mai rau, ba chiar iese cu cunostiinte noi de cum sa dea spargeri.
Eu nu vreau sa fac din hot un super-hotz. 
|
Aici sunt de acord cu tine. Pușcăriile ar trebui să fie în primul rând medii de îmbunătățire a omului, nu ceea ce sunt azi. Cei care intră acolo fără să știe să muncească, să învețe munca, care e și cea mai bună educație morală. Iar la ieșire să fie ajutați să-și găsească un loc de muncă. Cred că sunt niște ONG-uri care se ocupă de asta, dar e prea puțin.
Dar asta ar fi valabil pentru hoții mici și săraci. Pe cei care fură sistematic și care dau tunuri e mai greu să-i determini să se schimbe. Pentru ei rămâne doar privarea de libertate ca pedeapsă care-i sperie. În cazul lor ar trebui să se meargă mai mult pe recuperarea prejudiciului (cu penalizări ca în VT), până la confiscarea averii.
Deci dacă ar fi de bună credință guvernanții și ar fi preocupați chiar de soarta celor din închisori, asta ar face. Dar cred că pentru toată lumea este evident că îi preocupă doar soarta lor și a tovarășilor lor, ca să poată fura mai fără frică.