24.01.2017, 22:16:10
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de GMihai
Având în vedere experiența de aproape 9 ani de avocatură, din care majoritatea în domeniul dreptului penal, pot să vă spun că nu am văzut niciun dosar "fabricat".
Aici includ dosare DIICOT și DNA, vizând oameni politici sau de afaceri (primari, mari magnați etc.).
Încă o dată o spun, și, repet, din perspectiva avocatului APĂRĂRII: nu am întâlnit, în practică, niciun exemplu de probe inventate de procuror sau de inculpat condamnat fără probe.
Am văzut un singur caz de inculpat care, în opinia mea profesională, era nevinovat și a fost trimis în judecată de procuror, în baza unei greșite interpretări a probelor; în final, omul a fost achitat de instanța de judecată.
În schimb, am văzut nenumărați incupați care erau de părere că li s-a "fabricat" dosarul; că ei nu sunt vinovați, că sunt oameni dle treabă, că polițiștii, sau procurorul, au ceva împotriva lor etc. Cam aceeași mentalitate cu a șoferului care, după ce i s-a luat permisul pentru că a circulat cu 100 km/h în localitate, se plânge că polițiștii au stat ascunși cu radarul după copac.
În ce privește condițiile din penitenciare, acestea sunt într-adevăr precare și consider că România a fost în mod justificat condamnată la CEDO pentru încălcarea drepturilor deținuților.
Problema este că cele două aspecte (grațierea deținuților de drept comun și modificarea legislației penale astfel încât să scape de pedeapsă marii corupți din PSD și ALDE) au fost în mod intenționat aduse în discuție "la pachet", astfel încât românul ușor de manipulat (a se citi prost) să nu mai facă distincție.
|
Nu mai spune. Iti dau eu exemple cate vrei, de la Nastase condamnat chiar daca nu exista probe directe si pana la Becali. :)
Nu mai vorbim despre Bica sau ce se judeca mai nou, unde martorii spun in instanta cum i-au santajat procurorii sa scrie intr-un anumit fel denuntul. Dar probabil dupa cum fosta sefa a ICCJ spunea ca judecatorii trebuie sa fie partenerii procurorilor, exista si avocati care cred ca si ei trebuie sa fie partenerii procurorilor. Ca sa-i infunde pe corupti mai repede. :)
|